Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az albínók tényleg szellemileg...

Az albínók tényleg szellemileg visszamaradottak?

Figyelt kérdés
Idáig nem gondoltam semmi különöset az albínókról, még csak csúnyának sem tartottam őket. Viszont tegnap volt anatómiánk, ahol a tanár (aki több éves tapasztalattal rendelkező egyetemi professzor volt) a bőrbetegségekről tartott órát és lediktálta, hogy az albinizmus szellemi visszamaradottsággal jár. Én eddig ezt nem tudtam, meg néztem a neten is, de ott is csak a szokásosat írja, hogy könnyen leégnek, meg rossz a szemük. Láttam már pár ilyen ember és agyilag teljesen épnek gondoltam őket.

2012. dec. 3. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az oktatót, hogy milyen tesztet használt az intelligenciájuk felméréséhez! Ha olyat, ahol nagy szerepe van a látásnak, akkor az eredmény nem hiteles, mivel ők többnyire nagyon rosszul látnak.
2012. dec. 3. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez marhaság, mi köze a pigment hiánynak az agyi kapacitáshoz?
2012. dec. 8. 18:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem visszamaradottak. Nem értek egyet ezzel az állítással.
2013. máj. 15. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Sztereotipizáló rasszista hülye a tanár, inkább ő lehet szellemileg visszamaradott, ha ilyet mond! Csak a látásukkal lehet baj a pigmenthiányból kifolyólag, és a részleges albínóknál azzal sem mindig.

Az állítása abból fakadhat, hogy sokan lenézik azt, aki más így az albínókat is, pedig ők is emberek, mint mi. Ha tényleg ilyesmi van (nem ismerhetem így bocsánat a fentiekért is) a dologban, akkor biológiai tudásának köszönhetően tudnia kellene, hogy az europidok is pigmenthiányosak, csak nem olyan erősen, mint az albínók.

2013. máj. 29. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!