Ha szeretnék masszázst tanulni, akkor azt könyvekből is megtudnám tanulni?
Csak az előttem lévőket tudom ismételni: gyakorlati részt nem lehet könyvből tanulni.
Nekem gyógymasszőr végzettségem van, és a fogásokat nem lehet úgy megtanulni, ha nem áll feletted a tanár és nem figyel. Könnyen el lehet rontani pár dolgot, és a könyvekben lévő képek alapján nem is látszik, hogy mit kéne csinálni.
Attól függ, mire szeretnéd használni. Ha csak a családtagokat akarod masszírozni -és ügyes vagy- keress egy készséges masszőrt, aki megmutatja a fogásokat.
Ha arra gondolsz, hogy hivatásszerűen foglalkoznál vele, akkor még svéd masszőrnek sem, csak gyógymasszőrnek tanulj.Ahhoz, hogy hatékonyan tudd alkalmazni, fontos hogy ismerd az idevágó klinikumokat. Amit ott oktatnak: anatómia, belgyógyászat, ideggyógyászat, traumatológia, ortopédia, reumatológia...és ez még nem minden.
Azután minden szakképzést csak úgy végezhetsz el, ha OKJ-s gyógymasszőr vagy.
Arról már nem is beszélve, hogy az emberek egyre kevésbé engedik meg maguknak, hogy masszőrhöz járjanak. Akik mégis, komoly problémával küzdenek és igénylik a szaktudást.
Ez egy igen kemény "munkás" képzés -mondom ezt gyógymasszőrként. A képzés színvonala iskolánként más-más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!