Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha szeretnék masszázst tanulni...

Ha szeretnék masszázst tanulni, akkor azt könyvekből is megtudnám tanulni?

Figyelt kérdés
Jelenleg anyaságin vagyok, szóval a kicsi mellett nehéz eljárnom itthonról és nincs nagyon ki vigyázzon rá. A másik ok, hogy ezt a módszert választanám, hogy ahol megrendezik a kurzsut, innen eléggé messze van. Szerintetek lehetségeg megtanulni itthon önerőből?

2012. dec. 1. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, ez kifejezetten olyan, amihez tanár személyes jelenléte kell. Olyan tanfolyam létezik, ahol az elméleti részt elvégezheted levelezőn, de gyakorlatot könyvből nem tudsz tanulni. Sőt, az a jó, ha minél több emberen gyakorolsz, hogy lásd a különbségeket is.
2012. dec. 1. 17:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem. De ha valamilyen szinten meg is tanulnád könyvből, nem tudsz levizsgázni belőle. Akármilyen nehéz is, de ha komolyan gondolod, el kell végezni a tanfolyamot. Azt követően pedig folyamatos továbbképzéseken kell részt venni. Egy tovbábbképzés is százezernél kezdődik.
2012. dec. 1. 17:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak az előttem lévőket tudom ismételni: gyakorlati részt nem lehet könyvből tanulni.

Nekem gyógymasszőr végzettségem van, és a fogásokat nem lehet úgy megtanulni, ha nem áll feletted a tanár és nem figyel. Könnyen el lehet rontani pár dolgot, és a könyvekben lévő képek alapján nem is látszik, hogy mit kéne csinálni.

2012. dec. 1. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Merrefelé laksz egyébként, ahol olyan messze van a tanfolyam?
2012. dec. 1. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, mire szeretnéd használni. Ha csak a családtagokat akarod masszírozni -és ügyes vagy- keress egy készséges masszőrt, aki megmutatja a fogásokat.

Ha arra gondolsz, hogy hivatásszerűen foglalkoznál vele, akkor még svéd masszőrnek sem, csak gyógymasszőrnek tanulj.Ahhoz, hogy hatékonyan tudd alkalmazni, fontos hogy ismerd az idevágó klinikumokat. Amit ott oktatnak: anatómia, belgyógyászat, ideggyógyászat, traumatológia, ortopédia, reumatológia...és ez még nem minden.

Azután minden szakképzést csak úgy végezhetsz el, ha OKJ-s gyógymasszőr vagy.

Arról már nem is beszélve, hogy az emberek egyre kevésbé engedik meg maguknak, hogy masszőrhöz járjanak. Akik mégis, komoly problémával küzdenek és igénylik a szaktudást.

Ez egy igen kemény "munkás" képzés -mondom ezt gyógymasszőrként. A képzés színvonala iskolánként más-más.

2012. dec. 2. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!