Miért izzadtságszagú a hónaljam, ha ügyelek a higiéniára, rendszeresen mosakszom, használok dezodort, és nem is izzadok rendellenes módon?
Használok solutio antisudoricat is, ettől nem izzadok, de mégis izzadtságszagom van.
Mitől lehet ez, és mit tehetek ellen?
Minden emberben egy rakás molekula keveréke határozza meg az izzadtság szagát. Minden egyes emberre vonatkozóan jellemző és állandó ez az érték, pontosan ugyan olyan, mint az ujjlenyomat.
Sajnos egyes embereknek nagyobb, másoknál kisebb a szagosító molekulák (vajsav, valeriánsav, satöbbi) koncentrációja, ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Aki szagolt már akár csak 1%os valeriánsav oldatot az tudja, hogy ez az anyag kegytlenül, kibírhatatlanul büdös tud lenni és már nagyon kis pluszkoncentráció az izzadtság összetételében is sokszorosára erősítheti a testszagot. Tenni sajnos nem tudunk ellene, csak tünetileg kezelhetjük, vagyis elnyomhatjuk a szagot illatszerekkel.
Én is kenhettem magamra bármit, semmi nem használt. A dezodorok nekem kifejezettem felerősítették a kellemetlen szagokat. Ugyanaz az illat, ami bevált az ismerősömnek, rajtam kimondottan büdös volt. Meg kell találnod azt a szert, ami a te saját "kipárolgásodat" semlegesíteni tudja. Ne ragadj le egy szernél, ha nem használ, ne várd meg, hogy elfogyjon, miért kellene addig is rossz közérzettel élned? Keresgélj, próbálgass, előbb-utóbb meglesz a számodra is megfelelő megoldás.
Ami nekem bevált: próbálj meg rögtön fürdés után Secret deo krémstiftet (500-600 Ft és majdnem egy hónapig elég) használni, annyira semleges illatai vannak (pl.púder), hogy nyugodtan férfi és nő is használhatja. Kend vastagon, jóval túl a hónaljszőrzet (tudom, hogy leszeded) területén. Csak magas pamuttartalmú, vagy speciálisan jól szellőző (spec. sportpólók, felsők, pl. Decathlonban kapható elérhető áron) ruhákat hordj. Sose öltözz túl melegen, mindig legyenek rajtad rétegek, hogy azonnal le tudj valamit venni, ha meleged van.
Remélem, neked is segíteni fog.
A veséd nem úgy választja ki a dolgokat ahogy kellene, illetve sok tartósítőszert, mesterséges szinezéket, vagy szintetikus anyagot vagy szójatartalmú ételt eszel-iszol és kevés tiszta vizet iszol!!
Sztem ne használj dezodort a bőrre, nyirokmirigy rákot okoz!!
Kizárólag ruhára fujd.. próbálj változtatni a napi folyadékmennyiségen és egyél igyál normális dolgokat!!
Amit a veséd nem tud kiválasztani méreganyagot, azt a bőröd választja ki, pl nagy melegben vagy intenziv mozgás esetén kevesebbet is pisilsz vagy egyáltalán nem pisilsz mert kizzadod..
Namost ha te gátolod az izzadást azzal igen komoly problémákat okozola bőrödnek!!
Nem tudnak kijönni a méreganyagok, szerinted hol halmozódik majd fel?
Aztán miből lesz a narancsbőr??
a kellemetlen szagot nem csak elnyomni lehet illatanyagokkal, hanem semlegesíteni, megszüntetni például szódabikarbónával! miután fillérekbe kerül, semmiből nem áll kipróbálni, azonnal hat, és tartósan (úgy kell használni, mint a hintőport; és ha tartósan használja az ember, érdemes hintőporos flakonba tölteni).
ahogy előttem már írták, az izzadást magát tilos megszüntetni, vagy mérsékelni, mert a méreganyagok kiválasztásán túl a test hűtését is biztosítja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!