Van itt valaki, aki gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenved?
Szia. Bizakodni mindig van értelme. Nekem egy kolléganőm az élő példa rá, 10 éve rákot diagnosztizáltak nála, előrehaladott állapotban, de azért megműtötték... Mikor megtudta a hírt (még a műtét előtt) kétségbeesett, majd szomorúan tudomásul vette a dolgot. A műtét előtt pár nappal tudta meg, hogy iker unokái fognak születni. Ettől olyan izgatottság lett rajta úrrá, és sosem felejtem el, ahogy elszántan azt mondta nekünk: Az unokáim ballagását látni fogom! :) És minden esélye megvan rá, hiszen már 9 évesek a lurkók! :)
Elkezdett sok zöldséget, 0 zsiradékot enni, húst kihagyta az étrendjéből. Sokat mozgott, sétált, és 5 év múlva kimondták a bűvös mondatot neki: Gyógyultnak tekintendő. :) Nagyon boldogok voltunk mi is, ő is!
Jó hallani ilyen sikertörténeteket :)
1. válaszolótól kérdezném, hogy arra gondolt-e, hogy a pozitív hozzáállás miatt tovább élhet vki?
Az értéktelenség-értékesség dolog nálam annyira nem kapcsolódik a halálhoz. Nem azért akarok értékes lenni mert meghalok egyszer.Meg tegyük fel valaki kisgyerekként hal meg, neki nincs lehetősége, hogy értéket teremtsen.
Én csak nem érzem fairnek, hogy valaki meghal fiatalon, a legtöbb ember meg sokkal tovább. És persze jöhet a mese, hogy idősebb korban már mindenki betegesebb, de a dédpapám például 90 évesen is jó karban volt és azt hiszem boldog is volt.
Érdekes, hogy nem vagy vallásos, mégis Istenről írsz :)
Most az gondolkodtatott el, hogy a Dr. House végén Wilson vajon jól döntött? Mármint, hogy nem akarta a kezelést, nem akart kórházban meghalni, bár így kevesebb ideje maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!