Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy kis dudort észleltem ott...

Egy kis dudort észleltem ott alul. Ez aranyér? Meg lehet akadályozni még?

Figyelt kérdés
Hát az van, hogy elég sokat ülök egy nap (kb 7-8 óra) és évekig semmi gond nem volt, de most egy kis "dudort" észleltem gondolom sejtitek hol... WC-zés után, és úgy éreztem hogy valami nyom alul. Rögtön utána néztem az aranyér tüneteinek amikor ezt észleltem, de semmi vérzés nem volt, nem ültem hidegen, stb., csak egy kis nyomást éreztem. Aznap bekentem egy aranyért gyógyító krémmel, és másnapra elmúlt. Azóta nem fájt (2 nap telt el). Hozzá kell tennem, hogy éreztem már ilyen érzést ezelőtt, de nem észleltem semmi dudort, és azon "fájdalom" is elmúlt másnapra, de ez a tünet WC-zés után jött ki mindig (elég ritkán). Ez lehet aranyér? Ha igen ez elmúlhat örökre? vagy esetleg el lehet ezt kerülni valahogy? Ami a legfurább dolog hogy csak 17 éves vagyok még... A válaszokat előre is köszönöm.
2009. aug. 13. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
énis 17 éves lány vok, és nekem évek óta van..ugyanúgy dudor a tod hol :D és..én nem kentem még semmivel...de valószínű h aranyér =/ állítólag szorulástól is kijöhet...nemcsak szülés, stb.-nél szal nemtom.. ha nem múlik el keress fel egy orvost=)
2009. aug. 13. 20:00
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Nem lehet, hogy csak betyárkörte?

"A betyárkörte szakszerűbb nevén peternác. Seggszőrzetben lévő apró szarcsimbókok."

2009. aug. 13. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

20:35 jézusom, rég röhögtem fel valamin ennyire és spontán, kösz:D

amúgy sztem nemtud eltűnni örökre, azaz kiújulhat könnyen. de mindenképp kenegesd, ha egyéb kellemetlen dolog van:vérzik stb, akkor már keress fel orvost,hogy szakszerűen lássa el

2009. aug. 13. 21:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg aranyérrel van dolgod.

Kezelhető és karban is tartható.

Amikor "heveny", vagyis aktív, vagyis ott a dudor, akkor van kenőcs, van kúp (a Haemorid kenőcs és kúp nagyon jó).

Áldásos hatású az ülőfürdő is, minél forróbb vízben. (egy ideig elérzésteleníti)

Te is tehetsz a megelőzésért.

Először is a székletedet kell rendezned.

Gondold végig az étkezési szokásaidat.

Sok rostosat és zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztanod.

Gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről is.

Mindemellett mindig tartsd a környéket fokozottan tisztán. (a tiszta langyos vízen túl jó lehet még a hipermangános vízzel törtnő lemosás is)

Egyebekben ha gyakran előjön, akkor célszerű lenne konzultálni egy proctológus szakorvossal is, nehogy valami kóros maradandó, esetlegesen végzetes elváltozás előjele legyen.

2009. aug. 17. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!