Egy kis dudort észleltem ott alul. Ez aranyér? Meg lehet akadályozni még?
Nem lehet, hogy csak betyárkörte?
"A betyárkörte szakszerűbb nevén peternác. Seggszőrzetben lévő apró szarcsimbókok."
20:35 jézusom, rég röhögtem fel valamin ennyire és spontán, kösz:D
amúgy sztem nemtud eltűnni örökre, azaz kiújulhat könnyen. de mindenképp kenegesd, ha egyéb kellemetlen dolog van:vérzik stb, akkor már keress fel orvost,hogy szakszerűen lássa el
Valószínűleg aranyérrel van dolgod.
Kezelhető és karban is tartható.
Amikor "heveny", vagyis aktív, vagyis ott a dudor, akkor van kenőcs, van kúp (a Haemorid kenőcs és kúp nagyon jó).
Áldásos hatású az ülőfürdő is, minél forróbb vízben. (egy ideig elérzésteleníti)
Te is tehetsz a megelőzésért.
Először is a székletedet kell rendezned.
Gondold végig az étkezési szokásaidat.
Sok rostosat és zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztanod.
Gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről is.
Mindemellett mindig tartsd a környéket fokozottan tisztán. (a tiszta langyos vízen túl jó lehet még a hipermangános vízzel törtnő lemosás is)
Egyebekben ha gyakran előjön, akkor célszerű lenne konzultálni egy proctológus szakorvossal is, nehogy valami kóros maradandó, esetlegesen végzetes elváltozás előjele legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!