Segítene kötözéssel kapcsolatban vki aki hozzáértő?
ma voltam utoljára a sebészeten kötözésen és azt mondta a doki h többet nemkell menni ha magamtól betudom majd kötni, mondom jó
benőtt köröm műtétről lenne szó, azzal kapcsolatban h mivel kenjen be v ecseteljem esetleg? van betadine itthon ezzel gondoltam jó lesz ez?
még annyit h víz nem érheti nem? és addig csak kössem be amíg szükséges mindig, de előtte ne mossam le róla a régebbi fertőtlenítőszert?
Betadine jó lesz, de ne a sebbe hanem csak kizárólag köré kell kenni!Bekötözöd, és ennyi!
(Ápolónő)
De jó h írtál, számítottam rád h segítessz majd most is, de jól megnéztem h csinálta a csajszi ma, cutasepttel ecsetelte a sebet majd bekötötte, így betadine-al nem jó ugye? mert gondolom más a 2 gyógyszer
Köszi a válaszod :)
Kedves első válaszoló!
Miért hülyíted azzal a kérdezőt, hogy ápolónő vagy? Akkor nem írnál ilyen blődséget, hogy a sebbe ne kerüljön. Pont az a lényege a seb alapos kimosásának, hogy a levegőtöl elzárt részeken ne induljon meg a baktériumos elfertőződés.
Amivel kevered, a higanyalapú fertőtlenítő szerek.
Nem tudom, miért lett divat az oldalon félkézből kapott információkat kész tényként kezelni, ezzel félrevezetni a kérdezőt.
Köszönöm a válaszod kedves 2.
akk mégiscsak áttörölgetem a sebet is
Ne haragudj, első vagyok!Szociális ápoló, és gondozó vagyok!!!!!!!!!!
És a bajai kórházban dolgozom!!!
Mi sosem öntünk a sebbe betadinet, sem pedig sebhintőport, mert ha a btadine krémbe darab van az bekerülhet a véráramba, és érelzáródást okozhat!!Olvass utána eü könyvben hogy mikor mit szabad sebbe kenni, vagy önteni!!!!
Kedves 16.01-es válaszoló!
Köszönöm a javaslatot, de nem kell utána olvasnom, mert anno megtanultam a szakmám. A véráramba akkor kerülhetne be idegen anyag, ha az érfalat kenegetnéd belülről - ami ugye nehezen kivitelezhető. A betadine oldatban egyébként nincsenek szilárd részecskék.
Sajnos akkor sincs igazad, ha tíz felkiáltó jelet teszel a mondataid végére.
Nyugodtan kenheted. Tudod, legalább az egészség rovat lenne tabu a sok pontgyüjtögető, hiperművelt válaszolónak.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!