10-15 éve olvastam, hogy egy német orvosnál a "nőni" vágyók naponta fél órát lógtak a bokánál "befogva" fejjel lefelé egy erre a célra csinált szerkezeten így a termetüket 9-12cm-rel tudták növelni. Még kép is volt a lógókról az újságban. Arra már nem emlékszem, hogy ez mennyi időbe telt, nyilván több hét, esetleg több hónap után. Gondolom ez azért volt lehetséges, mert a porckorongjaik erősebbek lettek, megvastagodhattak, mert ahogy azt mindenki tudja, reggel magasabbak vagyunk néhány cm-rel mint este.
Vegyél egy gravitációs padot, nem olcsó, én 77.000,- Ft-ért vettem néhány éve a Hervisnél egy Kettlert. Azt ajánlom, mert biztonságos és jó márka. A pad arra való, hogy az ember a gerincét naponta karbantartsa, hogy a porckorongokat tehermentesítse. Elvileg a vízszintes alvással is ez történik, de a gravitációs padon fejjel lefelé is lóghat az ember, így ez sokkal intenzívebb, mint csak a vízszintes fekvés.
Én a sok autóvezetéstől a nyakamban kialakult fájdalmak leküzdésére vettem. Kb 2-3 hét alatt el is múlt.
Amit tanácsolok, hogy szigorúan fokozatosan csináld a "lógást". Kezd 1,5 perccel, majd 2-3 naponként növeld 1 perccel a lógási időt. Kezd a legkisebb dőlésszöggel, majd amikor már kb 5 percnél tartasz a lógási idővel, akkor menj a következő fokozatra a dölési szögben és vedd vissza az időt 3 percre. Folytasd az idő növelését 2-3 naponként, ahogy az előbb leírtam itt is és így tovább. Amíg el nem jutsz a teljes fejjel lefelé pozícióra. Ha bármikor fájna a gerinced a lógástól vagy a lógás alatt, azonnal hagyd abba. Ez azt jelenti, hogy túl gyorsan növelted vagy az időt vagy a szöget. Ekkor pihentesd vagy enyhítsd a fokozatot vagy az időt tedd rövidebbre.
Ha magas vérnyomásod van, akkor nem ajálott a gravitációs pad.
Sok sikert!

Szerintem sem a magasságtól függ az ember boldogsága.
De, ha ennyire fontos lenne növelni a magasságod, van rá módszer: a Silva-féle agykontroll. Meg kell tanulni a módszert, s kitartóan kell csinálni. Meg lesz az eredménye.
Hali!
Az igaz, hogy a boldogság nem ettől függ, de ha téged zavar akkor megpróbálhatsz ezt azt...
16-17 éves voltam és százhatvanvalamennyi voltam és engem is kicsit zavart, ezért hát volt két fiu a lépcsőházunkban akik kosarazni jártak. Fiatalabbak voltak tőlem vagy 2-3 évvel, de elmentem velük kosarazni (azt hozzáteszem, hogy az edző nem is nagyon akart befogadni, de én kértem, hogy had jöhessek) persze nem 1-2 alkalommal, hanem hetente 2x két órát kedd és péntek és havonta 1 szombat délelőtt is tartottunk ilyen kis versenyeket. És ezt kb. másfél - két évig csináltam rendszeresen. Most, hogy a sok ugrálás vagy csak egyszerűen a sok mozgás miatt, de 178cm lettem. És az nem igaz, hogy túl öreg vagy, szerintem olyan 22-23 éves korig van esély a növésre. De a boldogság egész biztos, hogy nem méreteken múlik. Biztos hallottad már azt a közmondást, hogy: "kicsi de hmmm! Nagy de mi haszna?"
Fel a fejjel, van rá esély, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!