2 napja megcsípett egy darázs és azóta egyre nagyobb területen pirosodik a felkarom, mit tegyek?
Ha a felkarod jobban elkezd dagadni, és húzódik felfelé, azonnal menj orvoshoz. Ez nekem allergiás reakciónak tűnik. A legjobb, ha gyógyszertári kálciumot iszol, ami 500 mg-os. A boltiak azt hiszem csak 250 mg-osak. Igyál naponta többször belőle (csak fél pohár vízbe rakd). Na meg amit előttem írtak, a borogatás. Ha még 2 napig fennáll, akkor is érdemes vele orvoshoz menni.
(ápoló)
Fullánkot ne keresd mert a darázs nem hagyja benned, csak a méh.
Kalcium sandozt igyad rendszeresen.
Borogasd. (Én jégakkut tettem rá és nekem nem dagadt fel)
Aztán ha nagyon megnőne a karod akkor irány a doki.
Nem hiszem, hogy allergiás lenne. Az nem rögtön kijönne? Mármint hogy az allergia az nem az amikor nem kap levegőt és pár percen belül meghal ha nem injekciózzák be? De lehet nem jól tudom. Viszont a fentieket tartsd be.
Nem, nem. Amit te írtál, az a súlyos allergiás reakció (gégeoedema). Egy enyhébb allergia úgy nyilvánul meg, ahogy a kérdező leírta. Van, akinél a darázscsípésre egy pár alkalommal ilyen enyhe reakció lesz, aztán ha többedjére csípi meg, akkor fordul súlyosra. Mert csökken a szervezet toleranciája. A vérbőség, a bőrpír mint helyi reakció is enyhe allergiás reakció lehet. Rosszul tudod.
(ápoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!