Van köztetek olyan, akinek volt olyan másodfokú égése hogy a bőrt is leszedte az orvos?
Megírnád, légy szíves, hogy
- mekkora területen volt
- mivel és hogyan láttak el
- milyen gyakran kötöztek eleinte
- a sebed az első nap utáni napokban hogy nézett ki napról napra (az első héten)
Köszi szépen
Nem itthon látom el magamnak.
Csak a kezelések során ellentétes infókat kapok (már amikor egyáltalán mondanak valamit)
Nem tudom, hogy ma milyen az ellátás, de akkor borzalmas volt.
Naponta kellett mennem taxival. Igaz, hogy mehettem volna mentővel is, de ahhoz naponta kellett volna a háziorvostól utalványt kérni. Azután várhattam volna, hogy mikor ér rá értem jönni vagy hazavinni. Így is 2- 3 órát vártam, mire sorra kerültem.
A nővér egyszerűen letépte a sebbe ragadt kötszert, bekente valamivel és újra kötözte. Otthon nem győztem bevenni a fájdalomcsillapítót.
Egy hét múlva hazajöttek a lányomék Németországból, és felháborodtak az ilyen kezelésen. Náluk a sebet kitisztítják,és olyan kötszerrel kötik be, amit nem kell cserélni. Alatta a seb szépen begyógyul.
Egy hét után egy házban lakó nővérke vállalta, hogy otthon átkötöz. Telefonált, hogy mikor tud jönni, és előtt át kellett áztatnom a kötést kamillás vízzel. Nem fájt a kötözés, és ő is fertőtlenítette a sebet, és újra kötözte.
Még évek múlva is sokszor éreztem fájdalmat a lábamban, ha megerőltettem.
Hát remélem hogy azért és nem azért mert romlana az állapota.
Viszonyítási alapom csak nekem van, mert 2 naponta más van ügyeletben. Orvos csak az első 2 nap nézte meg, a többi már be se jött a kezelőbe hogy rápillantson a sebre. A 4 nap alatt 3 asszisztens látta, de legalább napról napra fejlődtek. Amikor bementünk nem volt orvos, az asszisztens meg tőlem kérdezte, hogy mit csináljon a sebbel. Második és harmadik nap egy másik asszisztens volt: kis gézdarabokat tett rá, így legalább a kötszer szálakat is külön kellett kiszedegetni. Harmadik nap mondta (kötözés után) hogy hátha majd a háziorvosnak lesz Dermazin krémje és akkor nem kell majd Betadine oldatot tenni a sebre. Ma ismét új asszisztens volt, előbb elszörnyülködött, aztán rákente a Dermazint (amit előző nap megvettem a gyógyszertárban) a nagy méretű gézre és azzal fedte be a sebet. Szerinte plasztikáztatni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!