Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen a porckorongsérv? Az...

Milyen a porckorongsérv? Az ember "megérzi"?

Figyelt kérdés
Akinek volt már, leírhatná a saját tapasztalatait. Cikkeket olvastam már róla, de inkább saját tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Ugyanis nem tudom, nekem az van e. Pár éve nem mozogtam semmit, egész nap ültem kb. Gondolom ez miatt fáj a hátam közepe, de inkább a derekam. Ha hajolok, állok, ülök. Feszülő érzés van benne, merev. Most kezdtem el tornázni, gerinctornát, mert rendbe akarom hozni. Ez lehet porckorongsérv?

2012. nov. 3. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet. Fájdalmas, gyötrelmes, kínzó. Leginkább az egy helyben állást nem bírja a porckorong sérves és az emelést.
2012. nov. 3. 20:14
 2/8 A kérdező kommentje:
És ez teljes mértékben gyógyítható? Mik a statisztikák?
2012. nov. 3. 20:16
 3/8 anonim ***** válasza:
MR vizsgálat mutatja ki. Ha igazolódik egyénre szabott!! gyógytornával Mc Kenzie gyakorlatokat kell megtanulnod. Ezzel a sérv elméletileg karbantartható. Fél óra 4000 Ft maszek gyógytornásznál, itt csak kiváló tapasztalatokkal rendelkező szakembert érdemes választani. Kell venni Mc Kenzie hengerpárnát, használni érdemes az ülő életmód miatt, és bizonyos mindennapi tevékenységeket gerinckímélő módban kell elvégezni. Tempur matrac-párna szintén ajánlott.
2012. nov. 3. 20:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy csak huszonéves vagyok, és most kezdenék még el csak dolgozni..
2012. nov. 3. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
[link] iratkozz fel a hírlevelükre, a videóik is nagyon tanulságosak, érdemes tanulni belőle, a blogban is sok hasznos olvasnivaló van. Mi rengeteget tanultunk, tapasztaltunk és igyekszünk betartani.
2012. nov. 3. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja.... a Perskindol gél, spay is nagyon jó hűsítő, fájdalomcsillapító, illetve a Bio-vitalos lóbalzsam sem árt. Tapasztalat, nálunk bevált.
2012. nov. 3. 21:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a legokosabb lenne, ha orvoshoz mennél, és őt kérdeznéd meg. Ő rögtön be is tud utalni a megfelelő szakrendelésre. Ha tényleg gyógytorna szükséges, akkor még mindig dönthetsz, hogy az államiba mész (gondolom ingyen, de biztos van várólista) vagy fizetsz egy maszeknak.

A fájdalomcsillapítóval pedig légy óvatos, hiszen az csak tüneti kezelés: a fájdalmat megszünteti, de a fájdalom okát nem, az még súlyosbodhat is.

2012. dec. 14. 19:03
 8/8 anonim válasza:
17 éves vagyok. 1 hete műtöttek :) nekem 5 helyen volt kiszakadva a sérv. Mindenki el volt hűlve hogy hogy lehet hogy egy 17 éves lánynak ennyi idősen ilyen baja van és nem is akármilyen szinten. Szinte azonnval műteni kellett mivel az öt kitüremkedés miatt fenn állt a bénulás veszélye. 11 éve szertornázok, aztmondják ettől alakult ki. Nekem iszonyatos lapocka fájdalommal(ami a tanórák alatt az egy helyben ülés miatt alig tudtam kibírni és karzsibbadással járt. Elülső nyaki feltárással műtöttek. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan:)
2013. jan. 13. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!