Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igaz hogy az orvosok a kiválto...

Igaz hogy az orvosok a kiváltott receptek után "jutalékot kapnak"?

Figyelt kérdés

Nem rég voltam egy orvosnál, nem fizettem neki a kivizsgálásért, mert kibeszéltem.

Erre 8ezer forintot hagytam ott a patikában, 1 kenőcsért amiből elég lett volna csak 1!! de én 3at kaptam! semmi értelme mert az az egy is rohadt sokáig elég lesz!

köszi

#jutalék #orvos #recept #pénz #gyógyszertár #nem mindegy hogy mit írok ide?
2012. okt. 24. 22:56
 1/1 bensdorp ***** válasza:
Jutalékot a vények után nem kapnak, viszont az OEP megteheti, hogy valamiféle jutalmazásban (de leginkább büntetés ki nem rovásában) részesítse őket, ha kellő százalékban írják a legalacsonyabb árú referenciakészítményeket - vagyis amikre az állam is a legkevesebbet támogatást fizeti. Sajnos ezek nem feltétlenül a leghatásosabb gyógyszerek, ezért jó érzésű és szakértelmű orvos nem ez alapján rendel. Ha a kenőcsödön nem volt támogatás, akkor biztosan nem részesül semmiféle előnyben az orvosod, hogy ezt írta. A gyógyszertárnak pedig szintén kevesebb lehet az árrése (bevétele) a drágább készítményeknél, mint az olcsóbbaknál (ez is szabályozott).
2013. jan. 5. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!