Vegyek víztisztítót vagy ne vegyek?
A vásárláson gondolkodom én is. Az ásványvizek drágák, macerás a cipelésük, tárolásuk és sok hulladékot termelnek.A víztisztító ára visszajön 6-12 hónap alatt, és nem kell cipekedni.
A csapvízzel az a probléma, hogy lehet "Az ANTSZ szerint nincs gyógyszerszármazék és egyéb nem egészséges anyag" az ivóvízben, de viszont klóros, vízköves és a hormonokat nem szűrik ki belőle. De én abban sem hiszek hogy a gyógyszerszármazékokat kiszűrik, kizárt, hogy forrás,- ill. karsztvíz minőséget állítanak elő az egész országnak.
Esetleg eléri az iható szint kritériumait.
A fordított ozmózis elvén működő vízszűrők mindent kiszűrnek (Arzén, Nehézfémek, Könnyűfém, Kémiai anyagok, Vízkő, Nitrátok, Szerves vegyületek, Fekália bacilusok, Vírusok, Hormonok, Klór, Klór melléktermék, Mérgek, Lebegő szilárd anyagok). Ha az ásványi anyagok miatt aggódsz, lehet hozzá kapni visszasózót (ásványi anyagok), de elvileg elég a szervezetnek az a mennyiségű ásványi anyag amit táplálékkal viszünk be.
Kedves Kérdező!
Hívd fel szerintem a vízügyi mérnök urat, nekem nagyon sokat segített:
Üdv: Gábor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!