Áramütés (? ) ért lehet/van valami bajom? (bőv. Lent)
Igen, itt vagyok még, és írok. :D
Véletlenül (nem tudom hogy) kiesett a szgép csatlakozója a hosszabítóból. Megpróbáltam vissza bedugni véletlenül a "villája" a kisujjamhoz ért és "megrázott". Tudom mozgatni is az ujjam, és már nem is fáj. Akkor?
Én ismerek olyat akit megcsapott a 20Kvolt os IPARI TÁVVEZETÉK
Azonnal elájult de mára semmi bajja
Ha még mindig élsz, akkor valószínűleg semmi lényeges.
Viszont számomra rejtély, hogy hogyan érhetett a villához a kezed! Ha szabványos, védőérintkezős konnektorba dugod, akkor nem tudod megérinteni! Nem védőérintkezős konnektor használatánál pedig a számítógép burkolata is 115V feszültségen van a tápegysében lévő D osztályú túlfeszültségvédelem miatt.
Lehet a dolog fordított is! A számítógéped más, védőérintkezős berendezéshez is csatlakozik (pl. monitor), aminek a csatlakozója nem csúszott ki. Amikor te a számítógéped csatlakozójához értél, a rajta lévő védőérintkezőn keresztül a benned lévő sztatikus töltés kisült, és ez megrázó élményben részesített. Ez esetben nem történt semmi, utólagos hatása sem várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!