Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hol lehet kapni ezt a két dolgot?

Hol lehet kapni ezt a két dolgot?

Figyelt kérdés
Szóval a cipőről van szó. Ugye sokszor beizzad, vagy mittomén és hogy létezik valami szagtalanító por vagy ilyesmi? ÉS még valami olyan behelyezhető talpat akarok a cipőmbe, ami kényelmet biztosit a lábamnak, és egézséges is marad ugye nemtudom milyen talp a neve nem jut eszembe. Sajnos a cipőm talpazata kicsit oylan kemény,vagyis inkább durva a talp felülete és bőrkeményedésem lett elég komoyl a talpamon(mintha megdagadt volna a talpam. És elég nehéz kezelni itthon arra is tudtok v.mi jó praktikát. A cipőbe a szagtalanító meg az a talp ugy rémlik hogy gyógyszertárban lehet kapni de az sem midnegy hogy mennyiért:D
2009. aug. 6. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Dm, Rossman, Tesco, elég sok helyen vannak ilyenek.
2009. aug. 6. 20:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Kényelem és egészség szempontjából én orvos által kiírt lúdtalpbetétet használok (pedig nincs kifejezetten lúdtalpam). Úgy tudom, ha szakorvos írja ki, olcsóbb. Sokat állok napközben, de mióta használom, kevésbé fárad el a lábam. Próbáltam a drogériákban kapható csodabetéteket is, de nekem nem váltak be. Gyógyszertárban, gyógyászati segédeszköz boltban nézz szét, érdemes. Lehet, hogy kicsit drágább, mint a drogériás, de szerintem megéri.
2009. aug. 6. 20:53
 3/9 anonim ***** válasza:
lábdezodor és cipő talpbetét a neve. Hogy tudd!
2009. aug. 6. 20:54
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi a kommenteket, na és a bőrkeményedéssel mit csináljak? Olyan mintha a talpam meg lenne dagadva mint egy plusz bőrrész lenn rajta=nem olyna lapos inkbáb magas a sarkam:( És ráadásul nemtudom hogy baj e de a bokám melett észrevettem hogy mintha meglenne nyulva az ér....látszik és elég megnyultnak tűnik. Irjatok pls!
2009. aug. 6. 20:57
 5/9 anonim ***** válasza:
A bőrkeményedést és a bokádat szerintem mutasd meg szakembernek. Én vagyok, aki lúdtalpbetétet visel. Nekem csak annyi volt a bajom előtte, hogy a nagylábujjam alatti talppárnánál iszonyúan fájt a lábam. Mióta rendesen alá van támasztva a talpam, azóta ez megszűnt. Egy jó betétet keress először, és ha azt használod, mellette bőrpuhítóval kenegesd a talpad. A bokádra sajnos ötletem sincs.
2009. aug. 6. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Bőrkeményedés:

veszel szintén dm-ben, vagy rossmanban habkövet, vagy ha több pénzed van, vannak erre direkt ilyen bőrkeményedéseltávolítók, olyan a formája, mint egy hajkefe, beáztatod a lábad, és lereszeled a bőrt. aztán bekened puhítókrémmel.

2009. aug. 6. 21:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Oks köszi csak tényleg nem is hogy csunya mert reszelem is meg kefe midnen normál szine van meg ápolt csak egyszerűen megvan emelkedve az egész
2009. aug. 6. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi van megemelkedve? Írhatnál tagoltabban:)

A bőrkeményedést pedikűrös lerendezi nagyon szépen.

Ha otthon csinálod, próbáld meg szárazon reszelgetni (de óvatosan mert megsérülhetnek az ép bőrrészek is.)

Lehet kapni pl. Bársonyka sarokpuhító krémet, vagy Dr. Doctor sarokkrémet, ezek párszáz forint gyógynövényboltban.

Én is elmennék talpbetét ügyben dokihoz, bár úgy tudom, receptre már nem írnak ki, csak javasolnak valamit papíron.

A lábszag ellen a legjobb valami lapos szénbetétes talpbetét, pl. a Tacco Sani, azt méretre vághatod a cipődbe.

Vannak szénbetétes lúdtalpbetétek is, de annak most nem jut eszembe a neve, szintén Tacco. Fekete színűek.

A bokádon is segíthet a taplbetét.

Ha lehet ne hordj bakancsot, hanem pamut zoknival bőr cipőt, mert az jól szellőzik.

Izzadás miatt lehet csinálni lábfürdőt, amibe zsályatea főzetét öntöd, azt inni is lehet nyugodtan.

Vannak lábszagűző és izzadás elleni spray-k is, pl. a Naturland, A PediMed és a Scholl is gyárt ilyet.

Gyógynövényboltban megtalálhatóak.

2010. márc. 20. 10:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. márc. 20. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!