Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Augmentin duo alkohollal?

Augmentin duo alkohollal?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy ma bevettem az első pirula antibiotikumot, teljesen elfelejtve, hogy holnap szalagavatós buli lesz, ahol biztos fogok inni alkoholt.(légyszi ne jöjjenek kioktató/lenéző kommentek az alkohollal kapcsolatban) A kérdés az lenne, hogyha kihagyok egy napot az antibiotikumból az mekkora gond, illetve 24 óra elteltével okozhat-e gondot ez az egy darab antibiotikum?
2012. okt. 12. 18:59
1 2
 1/19 anonim válasza:
Az antibiotikum kúra lényege a folyamatos és végig történő szedés. Ha most kihagysz 1-2 napot,kérdés, hogy az a betegség, amire kaptad, mennyire fog súlyosbodni. A másik, hogy nem mindegy, 14 szemes antibiotikumot kaptál egy hétre, vagy 3 szemeset 3 napra. Utóbbi esetben én semmiképpen nem hagynám abba, akkor lőttek az egész kúrának. 14 szemes Augmentin esetén esetleg meg lehetne kockáztatni az egy szem után az 1-2 nap kihagyást, de ha beteg vagy, én inkább azt javaslom, hogy ki az ivást, és kúráld magad. :)
2012. okt. 12. 19:20
 2/19 anonim válasza:
Bocsi első vagyok, most látom, hogy a kérdésben szerepel az augmentin.:)
2012. okt. 12. 19:23
 3/19 A kérdező kommentje:
14 szemeset kaptam egy hétre, és nem egy ágyhoz kötött betegség, hanem gombára kaptam. Én is ezért gondoltam, hogyha most még csak egy szemet vettem be, és kihagyok 1-2 napot, az még belefér.
2012. okt. 12. 19:24
 4/19 anonim ***** válasza:
75%
Az az 1-2 nap szünet pont elég ahhoz, hogy még jobban elterjedjen a fertőzés mint a kúra előtt... Én inkább nem kockáztatnék.
2012. okt. 12. 19:29
 5/19 anonim válasza:
Antibiotikumot baktériumra szoktak kapni, gombára gomba ellenes szereket.
2012. okt. 12. 19:34
 6/19 A kérdező kommentje:
már lassan több mint egy hónapja járkálok dokihoz, vérvétel meg hasonlók, ahol két heteket kellett várni. Nem fertőzött el azóta se, tulajdonképpen egy apró kis piros pöttyről van szó a makkon. így is lehetséges a elfertőzés? alapból semmi nincs a betegtájékoztatón az alkoholról, de inkább nem venném be, hogy a májamat ne terheljem le nagyon. mennyi a kiürülési ideje amúgy ennek a gyógyszernek?
2012. okt. 12. 19:36
 7/19 anonim válasza:
Én úgy tudom, minden gyógyszer kb 48 óráig ürül, de ezek a folyamatosan szedett, teljes telítettségi szintet elértek a szervezetben. Talán egy szem gyorsabban kiürül. Szerintem az, hogy bevettél egy szemet, nem nagyon befolyásol semmit, pl nekem minden foghúzáskor 2 szemet kell bevennem, aztán kész, többet nem. Ez miatt nem leszel antibiotikum rezisztens erre a gyógyszerre. Nyugodtan hagyj ki pár napot, viszont akkor teljesen ürüljön ki az alkohol a szervezetedből, és jó lenne egy teljes kúrát végigcsinálni utána az összes szemmel.
2012. okt. 12. 19:45
 8/19 anonim ***** válasza:
55%
Ne hagyj ki egy-két napot.annyi idő alatt a baktériumok megtanuljàk leküzdeni úgymond az antibiotikumot, szóval semmi értelme nem lesz szedni. Ràadàsul ezek a bacik tovaterjednek, és mâsnak se fog hatni majd. Ezért kell manapsàg folyamatosan új antibiotikumokat fejleszteni, mert a sok gyökér nem képes rendesen szedni az antibiorikumot
2012. okt. 12. 19:46
 9/19 anonim ***** válasza:
Amúgy az augmentin felezési ideje 60-90 perc.
2012. okt. 12. 19:50
 10/19 A kérdező kommentje:
akkor mit ajánlotok, mit csináljak, hogy még ihassak is?:D
2012. okt. 12. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!