Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbetegeknek semmiféle...

Cukorbetegeknek semmiféle édességet nem lehet enni vagy csak számolva?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok mint pl.:csokoládé,tészta,palacsinta

Egyáltalán a kész ételeket ,hogy kell számolni mint pl.palacsinta.?Ezekből diétásat lehet enni vagy rendeset is ha számolva van?Valaki írja,hogy kenyeret sem,de akkor meg mit?Rozskenyeret eszek reggelire 40g-ot mellé 1dl tejet.Zsömle az drágán jön ki.

2012. okt. 5. 16:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen fajta cukorbetegséged van.Az határozza meg hogy miből mennyit lehet enni.wikipédián van róla egy cikk de én sehogysem tudok kimenni belőle :D

[link]

2012. okt. 5. 16:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon kevés édességet lehet enni,de nem napi rendszerességgel.

Én 2 diabéteszes vagyok és kaptam a dokitól a laminált táblázatot,hogy miből menyit lehet enni. Szerepel benne még a fagyi is ami 1 gombóc,cukros lekvár és csoki is.

2012. okt. 5. 16:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Minden esetben ki kell számolni, hogy mi mennyi szénhidrátot tartalmaz. A diétás termékek viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaznak, ezért többet lehet belőlük enni. Kenyeret is lehet, csak azt is ki kell számolni. Süteményt alig, de szőlőt csak szemenként, és nem minden nap.
2012. okt. 5. 17:13
 4/5 anonim ***** válasza:

A cukorbetegség nem allergia, hogy rögtön bajod lesz bizonyos ételektől. Kerülendő ételek vannak, amik kezelhetetlenné teszik a vércukrot (-> rövidtávon magas vércukor, hosszún gondolom ezerszer elmondták).

Ilyen a méz, cukor, fehérliszt.

A szénhidrát számolása palacsinta esetén a következően néz ki:

-megméred az összetevőket, kiszámolod a ch-tartalmat (500g liszt 500/100*70=350 ch stb stb)

-összeadod, közben megsütöd a palacsintát

-megszámolod hány darab lett. össz ch / darabszám = 1db palacsinta szénhidráttartalma (15-25 körül jól számoltál)

Egyébként mióta vagy cukorbeteg 25ch-s reggelivel?

2012. okt. 5. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen egyénfüggő, minden cukorbeteg más-más diétára van beállítva más-más életstílussal. Én pl. sportolok, mellette egész nap szaladgálok, nekem bőven belefér a napi szintű édesség, mivel a szaladgálás úgyis leviszi a vércukorszintemet.
2012. okt. 6. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!