Cukorbetegeknek semmiféle édességet nem lehet enni vagy csak számolva?
Ilyenekre gondolok mint pl.:csokoládé,tészta,palacsinta
Egyáltalán a kész ételeket ,hogy kell számolni mint pl.palacsinta.?Ezekből diétásat lehet enni vagy rendeset is ha számolva van?Valaki írja,hogy kenyeret sem,de akkor meg mit?Rozskenyeret eszek reggelire 40g-ot mellé 1dl tejet.Zsömle az drágán jön ki.
Attól függ milyen fajta cukorbetegséged van.Az határozza meg hogy miből mennyit lehet enni.wikipédián van róla egy cikk de én sehogysem tudok kimenni belőle :D
Nagyon-nagyon kevés édességet lehet enni,de nem napi rendszerességgel.
Én 2 diabéteszes vagyok és kaptam a dokitól a laminált táblázatot,hogy miből menyit lehet enni. Szerepel benne még a fagyi is ami 1 gombóc,cukros lekvár és csoki is.
A cukorbetegség nem allergia, hogy rögtön bajod lesz bizonyos ételektől. Kerülendő ételek vannak, amik kezelhetetlenné teszik a vércukrot (-> rövidtávon magas vércukor, hosszún gondolom ezerszer elmondták).
Ilyen a méz, cukor, fehérliszt.
A szénhidrát számolása palacsinta esetén a következően néz ki:
-megméred az összetevőket, kiszámolod a ch-tartalmat (500g liszt 500/100*70=350 ch stb stb)
-összeadod, közben megsütöd a palacsintát
-megszámolod hány darab lett. össz ch / darabszám = 1db palacsinta szénhidráttartalma (15-25 körül jól számoltál)
Egyébként mióta vagy cukorbeteg 25ch-s reggelivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!