Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj az, hogy 15 évesen kávéfüg...

Baj az, hogy 15 évesen kávéfüggő vagyok?

Figyelt kérdés

2012. okt. 1. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Huhh...baj. A felnőtt szervezet számára egyébként kifejezetten egészséges napi 1-2 csésze kávé elfogyasztása, és 15 évesen sem gond, ha épp elfogyasztasz naponta eggyel, de a függőség igenis gond. Egyrészt, mert alapból baj az, ha az ember függ valamilyen szertől, másrészt, mert nyilván nem ennyit fogyasztasz belőle...
2012. okt. 1. 17:04
 2/7 anonim ***** válasza:
35 évesen is baj.
2012. okt. 1. 17:04
 3/7 anthonyahopkins válasza:
Nem, nem baj. De kérdezd meg ugyanezt 10 év múlva. :-) A kv nagy mennyiségben ártalmas, sajnabajna, akármennyire is finomra kotyvasztja az ember. Ha le akarsz szokni, ajánlom a tejes kávét. Az még mindig kevésbé egészségtelen.
2012. okt. 1. 17:11
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
én 16 vagyok, és kb két naponta iszok kávét, mert néha éjszakáznom kell. De, ha függő vagy, nagy gond és nemcsak azért, mert 15 vagy!
2012. okt. 1. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
igen. Ennyi idősen én energiaital függő voltam, naponta ittam, fél litert is. Nagyon nehéz volt leállni róla, nagyon kívántam, az íze miatt is, meg a koffein miatt is (elsősorban az íze miatt fogyasztottam, de a koffein naygon gonosz egy cucc). Mostanában is előfordul havi talán egy alkalommal, hogy bevedelek fél litert. Igyál sok vizet és teát.
2012. okt. 1. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok nagy függő, napi 3-4 pohárral iszok amúgy, csak hiányzik ha nem tudok inni. De sajnos volt már olyan, hogy megittam a suliba egyet, és még ugyanabban a szünetben kellett volna még egy... ez gond?
2012. okt. 1. 17:20
 7/7 anonim válasza:
én 17 vagyok. Egy ideje már építem a koffeinfüggőségem, de az élmúlt fél évben, annyira "megszoktam", hogy napi 5-600mg sem volt idegen hetente kb.2x.Inkább nagy koffeintartalmú pörgetők miatt. Aztán őszre kicsit le tudtam állni. De most meg a kávéra szoktam rá. Délelőtt olyan fél litert iszomk meg. Délután is kb2 adaggal. Ha edzés előtt iszom, akkor meg ráadásul erősebbet is. Egyelőre nem kaptam szívrohamot. Vérnyomásom már anyukámtól örökölve is magas, szóval mindegy xd. Koxtól meg majd mégjobban fog pörögni a szívem, szóval jobb, ha szépen hozzászokik :P.
2018. dec. 4. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!