9,1-es tsh-ra kell már gyógyszer?
Figyelt kérdés
Ma voltam a dokimnál de azt mondta semmi baj ezzel... mások azt mondják 25 évesen ez már sok és gyógyszer kellene. Ultrahangon kiderült, hogy a baloldali pajzsmirigyem nagyobb, echoszegény. Gyorsan hízok és rossz a közérzetem. Higgyek az orvosomnak? Mit gondoltok? (2 vérvételen voltam, az egyiken 1 hónapja, akkor 6,4-es volt a tsh-m, most legutóbb már 9,1) Köszönöm a segítségeteket!2012. szept. 27. 22:36
1/6 anonim válasza:
Az egy kicsit alacsony szint. Endokrin szakorvoshoz/szakrendeléshez kellene fordulni. Lehet, hogy kicsit fokozatosan emelve pótolni kellene a hormonszintet. Az ultrahang vizsgálat eredménye nem releváns, legtöbbször csak a PM szerkezetéről, göbösségéről ad információt, de a működést a labor értékek mutatják.
Van itt egy elég informatív és talán nem szakembernek is érthető cikk erről a témáról: [link]
2/6 anonim válasza:
Persze az alacsony szintet arra értettem, hogy nyilván az FT4 az alacsony, ezért magasabb a serkentő hormon szintje, csak hogy pontosítsam.
3/6 anonim válasza:
Mindenképp kell gyógyszer mert csak rosszabb lesz, tapasztalatból írom! Én is gyógyszert szedek, így sikerül 4 körül tartani.
4/6 anonim válasza:
Hát kinek hinnél ha nem az orvosnak?
5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos több tapasztalat is azt mutatja, hogy néhány orvos 2-es érdemjegyekkel végezte el az iskoláját, én egy orvosban sem tudok 100%-ban megbízni, ez lehet az én hibám, de sajnos nem tudok ellene tenni.(Ebben a hónapban 3 féle antibiotikumot szedettek be velem, teljesen feleslegesen, ami iszonyat legyengítette az egész szervezetemet, másodszor 2 év alatt 15 kilót híztam amit nem tudtak megállapítani mitől van, az én kérésemre nézték meg a pajzsmirigyet és hopp kiderült, hogy alulműködésem van. A nőgyógyászomhoz 2 hetente visszajártam, hogy a felírt fogamzásgátlótól nagyon rosszul vagyok, hülyének nézett, hogy beképzelem, erre kiderült, hogy az is a pajzsmirigytől van. Anyukámban benne hagytak valami eszközt a műtét után és fogalmuk sincs mit, és 5 éven át nem vették észre, hiába járt vele orvoshoz, hogy fáj az oldala. Édesapám elváltozott szemölccsel ment tavaly bőrgyógyászhoz, aki elzavarta, hogy azzal semmi baj nincs, idén kiderült, hogy bőrrákos. Szóval nekem ne mondja senki, hogy én akármikor is higgyek egy orvosnak!!!!!!
2012. szept. 30. 22:14
6/6 anonim válasza:
Én se tudok sajnos megbízni az orvosokban, persze nálam is meg van az oka, úgyhogy teljesen megértelek :$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!