Ha nincs fizetve a TB-m, de holnap befizetem, akkor az mennyi időn belül látszik az orvosnál?
Tehát ha holnap befizetem erre a hónapra a TB-t, és még ugyanaznap orvoshoz megyek, akkor nekem is jár ugyanaz, mint másnak, ellát plusz költségek nélkül?
Van köztetek orvos vagy asszisztens, aki tudja hogy megy ez? (Ha munkanélküliség miatt nem tudtam fizetni, de erre a hónapra már fizetném...)
Most nem a szabály az érdekes, hanem hogy az orvos mit lát a rendszerben.
Néhány hónap kimaradt, de akkor orvosnál sem jártam. Most befizetném erre a hónapra és ezután is majd. És én ekkor megyek orvoshoz, nem amikor nem volt fizetve.
De jó lenne tudni, hogy befizetéstől számítva mennyi időn belül látszik nála, mert akkor várnék annyi napot.
?
Tehát akkor addig látszik, hogy nem fizettem be, amíg egy hónap is hiányzik?
És mi az elévülési ideje ennek?
Mondjuk nekem csak néhány hónap van, még nem vészes. De egy volt kollégámnak van régebbi kihagyása. Ő 2007-ben egyáltalán nem fizetett. Utána munkát kapott ott ahol én is, és mindkettőnknek tavasz óta nincs munkája. Ő viszont tavaly sokat volt orvosnál, volt egy kéztörése, és egyebek. De őt ellátta az orvos, és nem szóltak neki tavaly, hogy nincs fizetve a TB-je (a 2007-es kihagyás miatt).
Tesóm viszont idén csak egy igazolásért ment a házi orvoshoz, és ő bizony már szólt, hogy nincs fizetve neki (kb az aktuális és a megelőző 2 hónap nem volt neki fizetve...).
Ezért nem értem, hogy hogy és mint van ez, mit lát a doki és mit nem? Ilyen alapon a kollégámnak is szólniuk kellett volna, hogy van korábbi tartozása!
Ki érti ezt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!