Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csonthártyagyulladás! Mit...

Csonthártyagyulladás! Mit lehet tenni ellene? Mivel terheléskor eszméletlenül fáj a sípcsontom csonthártyája, és a terhelés befejeztével a fájdalom csökken, az orvosok szimplán azt hiszik beképzelem magamnak, így nem foglalkoznak vele.

Figyelt kérdés
Már 3 éve fáj a lábam, fél éve voltam teljes kivizsgáláson, összehasonlító RTG-t végeztek a lábaimról és semmi baj nem volt, egyedül a gyulladás volt magas a szervezetemben. 9 éve szertornázok, futok és kondizok, kivéve nyáron, olyankor csak konditeremben emelem a vasat, lábazni nem nagyon szoktam, mert tudom hogy ha ingert kap a csonthártyám abból semmi jó nem sül ki, és 1 hónap alatt kiszoktam pihenni a dolgot, de mikor kezdődik az iskola, a rengeteg edzés, a fájdalom újra felüti a fejét. Elviselhetetlen az, mikor menni nem bírok azért, mert futottam 300métert. Terheléskor nyomásra érzékeny, és pihentetés után 2órával jelentősen javul a fájdalomérzet. Nagyjából ennyi jutott eszembe. Ötlet? :/
2012. szept. 21. 22:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Krónikus csonthártyagyulladásra létezik gyógymasszázs. Minden gyógymasszőr vizsgázik belőle, de a többség nem szívesen csinálja, és a beteg sem örül neki, mert nem egy wellnessmasszázs, és fájdalommal is járhat. Elméletileg orvosi javallatra kéne végezni, a gyakorlatban valószínűleg a létezéséről sem tud az orvosok többsége. Aki nem reumatológus, az nem is foglalkozik a gyógymasszázsokkal, nem is tud róluk. Önmagában nem garantálja a gyógyulást, de más gyógymódokkal karöltve segítheti.

Krónikus gyulladásnál persze mindig lehet gondolni gócfertőzésre is, ami bárhol manifesztálódhat a szervezetben.

Üdv: egy gyógymasszőr

2012. szept. 22. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!