Alváshiány? Mi történhet?
Semmi bajod nem lesz az álmosságon kívül..
én 8-ban olyan 2-3 órát aludtam kb 3 hónapon keresztül az elején rosszacska volt utána hozzászoktam és semmi bajom nem volt.. (kb 1 hét volt a rossz)..
Ha szoktál vezetni, mondd, hogy merre felé élsz, igyekszem elkerülni az utakat. Semmi kedvem ahhoz, hogy belém rohanj. TV-ben láttam, hogy egy kísérlet miatt egy csávótól nem 100%-ig, de jelentősen megvonták az alvást, kicsit kevesebbet aludhatott mint te. Utána beültették egy rutinpályán az autóba, majd szenzorokat kötöttek rá, figyelte egy kamera a szemét. Nagyon gyatra eredményt ért el a reflexeken múló manővereken. Pl.
volt egy oktató, aki még az utolsó pillanatban, de megmutatta, merre kerülje ki az akadályt. Aztán egyszer nem mutatta meg az irányt, a kezeit nem emelte fel. Csávó nekirohant a dobozoknak. De ez csak egy teszt volt a sok közül. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy a pár 10 perces kísérlet során összesen 17 másodpercet ALUDT! Úgy, hogy a csávó ezt észre sem vette! Ezek a mikro alvások, szerintem mindenki ismeri, amikor mondjuk nézi a tv-t, jó a műsor, de küzd az álmossággal kegyetlenül.
Szóval: tompaság, rosszkedv, fejfájás, reszketés. Nekem ezek szoktak előjönni, ha keveset alszok vizsgaidőszakban, amikor kicsit túlhajszolom magamat.
És igen, bele is lehet halni az alváshiányba, ezt kínzásként is alkalmazták régen, kikötözték csórikánkat, majd a homlokára pár másodpercenként egy csepp víz cseppent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!