Ihatok már alkoholt az antibiotikum után?
Figyelt kérdés
Hétfő reggel vettem be az utolsó szemet. Azt mondják, hogy utána még egy hétig nem szabad alkoholt inni. Szombaton buliba megyek, ihatok már egy keveset?2012. szept. 20. 13:20
1/5 anonim válasza:
Ha tudsz számolni, akkor tudod a választ...
2/5 A kérdező kommentje:
Kössz az értelmes választ. Nem mindegyik antibiotikum ugyanolyan azért kérdeztem. Én Augmentin duo-t kaptam, és a betegtájékoztatóban nem is írtak olyat, hogy ne szabadna alkoholt inni.
2012. szept. 20. 13:45
3/5 anonim válasza:
Szombaton már nyugodtan ihatsz.
4/5 anonim válasza:
Elolvastad a gyógyszerhez mellékelt betegtájékoztatót?
Abban volt ilyen írva, hogy az utolsó szem bevételét követő egy hétig nem ihatsz alkoholt?
Bár én még nem találkoztam ilyen gyógyszerrel, de attól még lehet.
Ha ez volt bele írva, akkor valóban nem tanácsos.
De szerintem általában inkább csak a kúra ideje alatt tanácsos kerülni. De erre a betegtájékoztatóban mindenképpen felhívják a figyelmedet. Ha esetleg nem írtak benne róla semmit, akkor nincs kölcsönhatásban az alkohollal.
Ha nem olvastad el, és már kidobtad, az interneten minden gyógyszernek megtatlálod a tájékoztatóját.
Keress rá, olvasd el, és az ott leírtak szerint járj el!
5/5 anonim válasza:
Nagyban függ az anyagcserédtől is. Ha pl naponta egyszer méssz csak wc-re, akkor várj vele 2 hetet. :) Szerintem szombaton nem lesz tőle gond már, de azért ne vád magad totál készre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!