22 éves vagyok. Magas a hugysavszintem határérték feletti, vesekövem is van lehet ebböl a hugysavbòl problémám?
Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 18:48
1/7 anonim válasza:
Én csak laborleletből tudtam meg, hogy magas a h.s. szint./419/ Tablettát írtak rá, 2 hónapja szedem , most kell ismét laborba menni, hogy változott-e az érték. Köszvényt okozhat - mondták nekem, de 22 évesen nem hallottam, hogy valaki köszvényes lenne. Azt mondta egy orvos, lehet, hogy a labor előtti este húst vacsoráztam, s az is megdobhatta.
Mikor epével műtöttek, olyan 10 éve, akkor mondta az orvos, hogy lát egy vesekövet is, ha szerencsém van, akkor semmi problémát nem fog okozni. Lekopogjam, nem is volt eddig. Arra vigyázok, hogy folyadékot elegendőt fogyasszak.
2/7 A kérdező kommentje:
magyaràn köszvènyem nem lesz. mondjuk húst nem eszek sokat, de sör az emeli de azt sokat iszok.
2012. szept. 19. 19:19
3/7 anonim válasza:
Pedig a magas húgysav szint pont hogy a köszvény... És nem kell sok húst enni ehhez. A fehérje(!) lebomlási melléktermék kikristályosodik és lerakódik az izületekben: köszvény.
4/7 A kérdező kommentje:
akkor màr most is köszvènyem van?
2012. szept. 19. 19:40
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Szerintem éreznéd:) Szegény nagyanyám az ujjaiban érezte a köszvényt, "hasgatott" keze-lába.:(
7/7 A kérdező kommentje:
akkor inkàbb òvatosan bànok a húsokkal.
2012. szept. 19. 19:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!