S. O. S! Rosszul vagyok 1 òra biciklizés után! (? )
17/L
Figyelt kérdés
Szédülök,kicsit nehezen veszem a levegőt,bizsereg a kezem ès làbam,a pulzusom fèl òrája 105,enyhe hànyingerem van,gyenge vagyok kicsit.Mi lehet?Ugye nem infarktus?
2012. szept. 15. 19:30
1/9 anonim válasza:
Feküdjön el és vegyen mély levegőt. Ez nyilván egy oxigén hiányos állapot.
2012. szept. 15. 19:35
2/9 anonim válasza:
Nem infarktus. Az infarktusnak rövidebb lefolyása van ilyen korban. Igyál vizet, feküdj, támaszd alá a nyakadat kényelmesen. Az időjárás miatt lehet, hogy a szervezeted nem bírja a magas légnyomás alatti terhelést, vagy éppen a páratartalom miatt van, vagy a hidegfront enyhülése okozta nálad. Én ilyenkor nem szoktam sportolni, mert volt már hogy elájultam meccs közben, mert hidegfront volt és lecsökkent a vérnyomásom (pedig futottam, de nem jött elég oxigéndús vér).
2012. szept. 15. 19:44
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi,kicsit megnyugodtam.:-)
2012. szept. 15. 19:51
4/9 anonim válasza:
Most tényleg nem kötözködésből , de ha a facebook-ra szánt időd 1/10-részét sportolással töltenéd lehet nem lenne gond.
17 évesen egy óra biciklizés után haldokolsz...
2012. szept. 15. 19:53
5/9 A kérdező kommentje:
Csak ùgy mondom az utolsònak,hogy nem szeretek fb-ni,csak a sulis csoport miatt vagyok fenn.Csak azért is félek,mert valòszìnű,hogy örököltem anyukámtòl a szìvbetegséget,aki 40 évesen infarktusba halt meg előttem,amikor kicsi voltam.Ùgy,hogy nem ismersz,miért ìtélkezel te nagyész!-_-
2012. szept. 15. 20:02
6/9 A kérdező kommentje:
*nagy èsz
2012. szept. 15. 20:03
7/9 anonim válasza:
az utolsó hozzászólásod fényében nem tudom minek ide irogatsz. Menj orvoshoz, kérj kivizsgálást! Csináljanak terheléses EKG-t vagy akármit! Az majd az ő dolguk
Persze sokan mondják majd, hogy áááá minek menj orvoshoz, szarni rá, csak kifáradtál. De te gondold meg, megér-e egy-két napot feláldoznod a vizsgálatra, vagy majd ér a meglepetés?!
2012. szept. 15. 20:06
8/9 anonim válasza:
A szívizom-betegség nem örökletes. Bizonyos szívinfarktust kiváltó okok lehetnek örökletesek, de az mentálisan is jelentkezik (erős depresszió, gyakori szorongások, a szociopátia bizonyos jelei), és vérképben is kimutatható bizonyos értékek növekedésével (pl: HGB, talán még a GGT is, bár az inkább a májbetegségekre utal).
Az édesanyád miatt pedig részvétem, kicsit OFF, de nekem nagyapám halt meg a 4. születésnapomon, a Takayasu okozta aortagyulladásban.
2012. szept. 15. 20:13
9/9 anonim válasza:
A Facebook helyet írhattam volna bármi mást is , mert nem igaz , hogy 17 évesen nincs heti három szabad órád , egyébként max. a hajlamot öröklöd ami mentális behatáskor jelentkezik .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!