A konvektoros fütés tényleg ártalmas az egészségre?
Figyelt kérdés
azt hallottam,hogy nem tesz jót.
most költöztünk albérletbe,és konvektor van,már elöre félek a téltöl.
elsösorban a pici gyerekünk egészségét féltem.
az segít,ha az ö szobájában télen is résnyire nyitva hagyom majd az ablakot?
akinek szintén konvektor van a lakásában,észrevettetek vmit,hogy ártana?
2009. júl. 30. 12:50
1/3 anonim válasza:
nekem volt olyan hogy annyira erős volt a szél, hogy a szellőzőn keresztül eloltotta a lángot!
Amúgy is kicsit klausztrófóbiás vagyok, meg utálom a bezártságot és a szénmomoxid mérgezéstől is tartok, úgyhogy nálam mindig is nyitva van pici résnyire télen is. Akkor is jólesik egy kis friss levegő és reggelre nem lesz elhasználódott.
2/3 anonim válasza:
Nem ártalmas- de nem is egészséges, nagyon kiszárítja a levegőt a konvektoros fűtés, ezért érdemes minden nap szellőztetni. És valamilyen párásító készüléket (csobogó, szoba szökőkút, vagy egy kis tál víz) berakni a szobába. Ajánlatos minden évben egyszer átvizsgáltatni a konvektorokat.
3/3 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy zárt égésterű (parapetes) vagy kéményes a konvektor. Ha zárt égésterű, akkor a falon keresztül egy cső van kivezetve, ezen keresztül távozik az égéstermék, és ezen keresztül jön be a levegő az égéstérbe, így semmiképp nem juthat égéstermék a levegőbe. Parapetes konvektor esetén nem szabad az ablakot nyitva tartani, ha a főégő ég, mert ilyenkor az ablakon keresztül bejuthat az égéstermék. A kéményes konvektor nem tudja a kéményen keresztül bejuttatni az égéstérbe a levegőt, így a készülék a szoba levegőjéből szerez oxigént az égéshez. Általában van égéstermék-visszaáramlás figyelő, ami lekapcsolja a konvektort, ha az égéstermék a szobába áramlana. Ilyenkor jó ötlet az ablak résnyire való kinyitása. A kéményes konvektort begyújtáskor mindig működtesd 1-1,5 óráig őrlángon, hogy a kémény átmelegedjen, és ne áramoljon vissza az égéstermék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!