Vérvételi eredményemben a NEUT alacsony, a LYMPH magas. Mire utalhat? (bővebben lent)
Mivel nagyon fehêr a bőröm ,ezêrt elküldtek vérvételre..
NEUT: 35.7% (50-70)
LYMPH: 51.3% (25-40)
Olvasgattam neten,de nem érzem,hogy okosabb lennék.
Ez utalhat fertőzésre?...
Leírom a tüneteim,hátha akkor könnyebben meg lehet állapítani: izzadékony vagyok, folyásom szokott lenni,néha fáradêkony is.
Valaki,aki esetleg tud valamit hozzâszolni,kérem,írjon.
16L
Értem. Engem tényleg emiatt küldtek,meg azért is mert rég voltam.
Igen,megfom kérdezni,csak hátha van köztetek,akinek hasonlók eredmênyei...vagy tud mondani vmit.
önmagában semmi különöset nem jelent (legfeljebb a szervezetben fellelhető gyulladást).
A NEUT=neutrophil granulocita és LYMPH= limfocita fehérvérsejtek és számuk/arányuk elég nagy mértékben változhat.
Akkor jelezhetne betegséget, ha emellé, mondjuk a fehérvérsejt szám (WBC) elszállna az egekbe (10-szeresen 100 szorosan)
Fertőzésre is inkább akkor utal, ha a CRP (C reaktív protein) emelkedett. ez egy fehérje amelynek szintje megemelkedik, ha gyulladás van a szervezetben.
Szóval, ha más érték nem emelkedett, akkor nincs okod aggodalomra, vérkép alapján nincs semmi különösebb bajod. Mivel nem vagyok szakember ezért a fertőzést nem tudom kizárni, de mivel nem írtad, hogy a vizelet eredményed rossz lett volna ezért szerintem annak is kevés esélye van.
Sztem ez kicsit aggaszto:
LYMPH - Lymphocita szám
A limfociták a vírusok elleni küzdelem "harcosai", és bizonyos daganatsejteket is képesek azonosítani és elpusztítani, a B-limfociták pedig antitesteket termelő sejtekké tudnak átalakulni. Emelkedett az értékük vírusfertőzések esetén, alacsony az olyan betegségeknél, mint a hepatitisz, a limfóma és az AIDS.
Normálérték: 1500-4000/µL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!