Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ugye attol nem lehet semmi...

Ugye attol nem lehet semmi bajom ha sok vizet iszom?

Figyelt kérdés
Eddig nem ittam ennyi vizet, csak most ugy egy hete probalok raszokni a viz ivaszatra. 3 litert ittam meg.Ugye nem lehet semmi bajom tole? Picit vogyozni szeretnek, es azt olvastam hogy az is segit. AMugy 58kg vagyok.17/L
2009. júl. 27. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
3 liter kifejezetten egészséges. 8 liter már egészségtelen,
2009. júl. 27. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

Persze,hogy nem baj.A víz jó,nagyon de nagyon jó.Amúgy alap,hogy naponta 3l-t kell inni...

Én tisztítókúrákat is szoktam tartani, 3-5 napig csak vizet illetve gyümölcsleveket iszom(magam facsarom nem ízesítem),kitisztít,méregtelenít úgyhogy jó:D

2009. júl. 27. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Képletesen szólva a túl sok víz "eláztatja" az egészséget. A sok víz felborítja a szervezet sóháztartását, és olyan sóhiányt alakíthat ki, ami izomgörcsökhöz, sőt súlyosabb esetben akár eszméletvesztéshez is vezethet.

Az ideális másfél liter, hisz az emberi szervezet ugyanis szomjúságának egy részét félig folyékony vagy szilárd tápanyagokból fedezi, például gyümölcsből, zöldségből vagy épp levesből. Egy másik részét pedig a szervezet saját anyagcseréjéből fedezi.

Forrás:

[link]

2009. júl. 27. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:
63%
sokat mész wc-re
2009. júl. 27. 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:
46%
3 liter még nem sok, de ha ettől is többet iszol, akkor megdolgoztatja a veséd.
2009. júl. 31. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!