Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Huzatra való érzékenység...

Huzatra való érzékenység létezik, vagy csak bemesélik maguknak az emberek?

Figyelt kérdés

Körbe vagyok véve olyan emberekkel akik állítólag érzékenyek a huzatra, emiatt egész nyáron a hőségtől szenvedtem olyan helyeken ahol lehetett volna jó kis átmenő huzatot csinálni. Munkatárs is van ilyen, de anyósoméknál nem lehet pl megmaradni olyan befülledt a levegő. Véleményem szerint a huzat nem rosszabb mint ha a szél fújna vagy tévedek?

A férjem is eleinte azt állította hogy a huzatra érzékeny, de érdekes módon ki tudtam belőle "gyógyítani" azzal hogy azt mondogattam , huzatra érzékeny ember nincs, és lassan el is múlt neki. Gondolom ez is ilyen pszichés dolog amit pl nála az anyukája idézett elő azzal belé beszélte...

2012. aug. 30. 08:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Idézek egy cikkből:

"Az orvos válaszol

szerző: Dr. Szirmák Eszter

HUZAT jeligére. Olvasónk azt kérdi, ő miért annyira érzékeny a huzatra, míg a család többi tagja nem az. Mint írja, a huzatban a nyaka, füle, foga, arcürege megfájdul. A szeles időre, huzatra érzékenység alkati tulajdonság. Az arra érzékeny embereknél a fokozott légmozgás meghűlést okozhat. Oka lehet az eleve gyengébb immunrendszer, esetleg lappangó gyulladás fellángolása. Az immunrendszer erősítése megfelelő táplálkozással, rendszeres testedzéssel érhető el. Ugyanígy segíthet a panasz leküzdésében a lappangó gyulladások megtalálása és kikezelése is."

2012. aug. 30. 09:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Huzat,szél,légkondi,mind1.

Rögtön megfájdul a fülem ezektől.

Szerencsére melóhelyen többen vagyunk,akik nem birják a huzatot,igy itt se nyitogatunk,légkondizunk állandóan.

egyszer fájuljon meg a füled,többet nem panaszkodsz

2012. aug. 30. 09:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is érzékeny vagyok a huzatra, hidegre.

Sajnos itt nálunk a melóhelyen is légkondiznak ezerrel és én vagyok az egyetlen aki ezt nem bírja! 40 fokba elkezdenek légkondizni, ami még érhető is, de a leghidegebb fokozatra állítják, én vastag pulóverbe és hosszú nadrágba ülök az irodában és még így is fázok. (Ők meg szoknyába, rövid gatyába.)Ez még hagyján, de haza is kell menni és kilépni a fagyos irodából a 40 fokra azért az nem esik jól. Nagyon megvisel ez, és többször is megfáztam már. (Pedig soha életemben nem voltam beteges ember, de amióta dolgozom, baromira könnyen megbetegszem és nem olyan ellenálló a szervezetem mint régen.)

Sajnos az íróasztalom is olyan helyen van, az ajtó és az ablak között, ami mások (nem huzatérzékeny emberek) szerint is huzatot csinál... Sokat fáj a fejem, fülem.

Ez van.

Szóval kérdésedre válaszolva, igen, vannak huzatra érzékeny emberek.

(Pont most lábalok ki egy újabb megfázásból. Baromira ledöntött a lábamról ez az észnélküli légkondizás. Meg is szokták kérdezni a kollégáim hogy "hát te megint fázol? Hogy hogy? Ilyen melegben?" Ja, basszus gondolom magamban, nagyon meleg van...kb 5-10 fokosra leült az iroda, nagyon meleg van tényleg. És hiába szólnék hogy engem zavar és nem bírom, a többség dönt, egység...)

23/L

2012. aug. 30. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!