Titkoljuk-e el a munkáltatónk előtt cukorbetegségünket?
és a felmondólevélben mi van?
mert ha ezt igy le is irta,akkor ugy beperelheted hogy csak nah...
egyébként szerintem hülyeség titkolni
Kedves "Faferi"!
Lehet, hogy nő létemre én is elsírtam volna magam, ez az ok, nem megfelelő indok a felmondáshoz, ez szerintem kimeríti a diszkrimináció fogalmát.
A helyedben elmennék panaszra a Munkaügyi Főfelügyeletre! Mert az egy dolog, hogy a munkáltatód (mivel ő mondott fel) köteles felmondási időt, végkielégítést egyebeket fizetni neked. De én a helyedben ennyivel ebben az esetben nem érném be. Valami plusz fájdalom-díjat, kártérítést is kérnék, mivel nem a munkáddal kapcsolatban van baja a főnöködnek, hanem egyéb téren, ami nem lehet jogalap.
Keress egy munkaügyi jogászt, beszéljétek át!!!!
Ha ezt megírta, akkor irány a bíróság!!!! Komolyan, ne hagyd annyiban semmiképpen!!! Teljesen törvényellenes, amit csinált, de hihetetlen mértékben! Szerintem ilyen esetben még kártérítést is kell fizetnie, nem is keveset. Nézz utána neten, hogy esélyegyenlőségi ügyekben kihez fordulhatsz!
Szerintem amúgy nem kell titkolnod, ez egy olyan dolog, ami miatt szerintem nincs még egy olyan munkáltató, aki elküldene, és ezt komolyan mondom! Sőt, jó, ha tudják, mert ha esetleg rosszul vagy, vagy egy hosszú tárgyaláson elnézést kérsz, mert enned kell, akkor tudják, hogy miért van.
Ez durva!
De szerintem semmilyen körülmények között nem szabad eltitkolni a betegségedet. A volt munkáltatódnak pedig meg kell értenie, és mi az, hogy nem tud olyan emberrel dolgozni, aki injekciózza magát? Ez nonszensz!
Ha ezt így leírta, akkor irány a munkaügyi bíróság, de azonnal, nyert ügyed lesz!
Én azért nem titkolom kollégák előtt, hogy ha bármikor rosszul lennék, vagy bármi történne velem, akkor tudják, hogy mi a bajom és mit kell tenni.
Nem kell titkolni, de 17 év munkaviszony után én se mentem volna oda a főnökhöz azzal, hogy most már inzulinozom magam. Egyszerűen nem tartottam volna relevánsnak. Nem befolyásol semmiben, akkor meg? Szóval nem értem, miért kellett volna elmondanod, de a titkolózást sem. Mondjuk ebben az esetben ezek szerint nem véletlenül nem mondtad el neki, gondolom tudtad, milyen ember...
Ha erre van valamilyen bizonyítékod, úgy beperelheted, hogy csak na. Nem szoktam erre buzdítani másokat, de most igen. Megérdemelné az a görény.
az első válaszhoz: igen így van az indoklásban az idézőjel nem véletlen.
Az eset egyébként tavaly(2011 juniusban történt. Már nem tervezem a bíróságot ugyanis idén márciusban infarktusban elhunyt. Nem tudom miért de nem éreztem késztetést a temetésén való részvételre. A 7. válaszhoz csak annyit: az üzem- és egyben háziorvosom tanácsára titkoltam el, majd más lett az üzemorvos és így derült ki a dolog. Ő pedig anno MDF-es országgyűlési képviselő volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!