Több éve magas a koleszterin, és trigricerin szintem. gyógyszer szedésre sem csökken le, mit kellene szednem? nem vagyok kövér.
Az orvos mit mond?
A magas koleszterin szint örökölhető is, és nem kell hozzá kövérnek sem lenni! Oda kell figyelni a kajára, sok zöldség kevés zsiradék. Egy jó pörkölt a laboreredményeken meglátszik még napok múlva is!
Én úgy mentem laborba hétfőn, hogy előtte szombaton bográcsoztunk (marhapöri, galuska, sok sör, ahogy kell). Vasárnap este 6 után már csak ásványvizet ittam, mégis kijött egy majd 50-es érték! Elmondtam az előzményeket a laborosnak, aki akkor világosított fel erről.
Most két orvostól is egymástól függetlenül ezt hallottam:
A koleszterin = genetika. Ha diétával csökkented a koleszterint, a tested védekezik, pánikba esik és elkezd több koleszterint termelni. Én sajna igy jártam . Diéta mellet 6,8-ra ment fel a koleszterinem 5,3-ról:(
Mind két doki a "gyógyszer" híve. Szerintük koleszterint csak gyógyszerrel lehet és kell csökkenteni. AZt mondják sok féle koleszterin csökkentő van a piacon, csak meg kell találni a megfelelőt:(
Egyébként milyen magas a koleszterined és jelenleg milyen gyógyszert szedsz?
Ha viszont férfi vagy, akkor a simvastatintól olyan lesz a szerszámod, mint a hajókötél! Ti. húzni lehet, tolni nem!
Kérdés: Jobb impotensen +20 év, vagy aktívan csak 10?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!