A határaink feszegetése egészséges?
Üdv! Van egy szobabiciglim amit gallyravágtam mert raktam rá egy kis terhelést és izombol tekertem aztán így a görgő ami fékezte a kereket teljesen eldeformálódott:D.
És ezután kiderítettem hogy terhelés nélkül képes lennék kiakasztani a Km-órát aminél 60Km/h a max sebesség.
Ha megpróbálom addig tartani azt a sebességet ameddig tudom abbol lehet valami egészségügyi probléma?
Őszintén nem nagyon értek ehhez és csak a határaimra volnék kíváncsi.. hogy mennyit is bír a testem.
várom a kommenteket:)
16/L
Igen bika vagy :D
Szerintem túl sok bajod nem lehet max majd nem fogsz bírni lábra állni úgy elfárad a lábad.
hát remélem hogy csak ennyi lesz:D
egyszer már tekertem bringával 40Km/h-ig..
csak túl rövid volt 1Km ezért lassítanom kellet..
ha meg teljesen megáltam akkor meg ájulás réme fenyegetett.
Kicsit fura hogy amíg a sebességtől hül a testem addig bármit bírok:P
de.. ismered a mondást.. "Amibe nem halunk bele az erősebbé tesz":D
Igen. Lehet bajod.
Az ízületek ugyanis lassabban edződnek, mint az izmok, és később is "érnek", a te korodban még nem tehelhetőek korlátlanul. Viszont nem érzed úgy a határaidat, mint az izmokban. És a tested szépen bírni fogja 16 évesen, csak 36 évesen majd rájössz, hogy nem kellett volna, de akkor már késő lesz.
A megoldás, hogy sokkal fokozatosabban és türelmesebben növeld a terhelést. A határaidat attól még megpróbálhatod, csak ne vadulj, hanem építkezz. Mindig csak kicsivel több, rendes bemelegítés, és akkor mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!