Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek az ekcémámmal?

Mit tegyek az ekcémámmal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kiskorom óta súlyos atiopiás ekcémám van!

Múlt év októbere óta ismét fellángolt az ekcémás,körülbelül 5év után...de olyan szinten,h ennyire még soha nem jött ki!

A hátamon,a karomon,a lábamon sőt még a mellemen is..

mindenféle orvosnál jártam már...több 10ezret elköltöttem orvosokra és gyógyszerekre..a legelszomorítóbb,h mindhiába...volt olyan orvos,aki meg sem nézte az ekcémám csak megkérdezte mi a panasz és kiírta a krémet,gyógyszert 20-25ezer forintért...

a lényeg,h használtam locoidot(jó is volt,de évekig has7náltam és hát steroidos)ezenkívül protopicot(bedagadt tőle a fejem és majdnem megfulladtam..irány a kórház)most ilyen homeopátis krémet használok..halicar a neve..semmit nem javít!!és ezen kívül még minden nap be kell vennem egy gyógyszert,h m meg ne fulladjak a neve cetirizin! azt mondanom se kell h már csak mosdókrémmel füdök..szntetek mit próbáljak ki?elviselhetelneül viszketek és fáj minden része a börömnek..Köszii

2009. júl. 25. 00:56
 1/5 anonim válasza:
Nekem is volt ekcémám,de nekem elmúlt.még nem jött ki:DHála az égnek.Asszem mi kenőcsöztük.=)
2009. júl. 25. 08:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak, mert tudom (testvérem is ezzel küzd), hogy mit jelent ez. Mindenképp életmódváltással tudsz a legtöbbet segíteni. Amit én javasolnék: Biorezonanziác vizsgálat, ott talán több kiderülhet,hogy mi okozza ezt a fajta allergiát. Ez viszonylag drága, de én is most megyek, mert nekem is vannak bőrproblémáim.

Ezenkívül javaslom a Babé tusfürőt (kicsit drága 3500 forint / liter, patikában kapható), a tesómnak ez jó volt, valamint javaslom még a Sanatopic testápolót (paika), ami szintén az ilyen bőrre való. Ezek biztos nem gyógyítanak meg, de talán elviselhetőbbé teszik a tüneteket. Jobbulást!

2009. aug. 3. 09:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A vizsgálatot megpróbálom!

A krémek amiket írtál sajnos nekem rontottak a helyzeten!

Már teljesen vegetáriánus lettemmeg csak vizet iszok stb:)

szal nekem semmi nem válik be:D

2009. aug. 3. 14:47
 4/5 anonim válasza:

szegény:S én is küszködök az ekcémával, de nekem ennyire nem durva...

nálam beváltak a szteroidos krémek, a méregtelenítő kúra (ideiglenesen), az akupunktúrás kezelés (teljesen megszüntette vagy egy évre!! próbáld ki. mellette kúráztam és szedtem halolajat plusz probiotikumot), tesápolók közül amik a legjobbak voltak az a fehér dobozos nivea (nekem a kéktől csak rosszabb lett), az aloe verás baba (nagyon jóóó), most bioderma lipidpótlót használok, eddig jó.

Próbáld meg kideríteni, mitől jön ki! Nálam stressztől és a fénytől/portól (nyáron a dekoltázsom és a lábszáram is ekcémás, mert akkor ott nincs elfedve ruhával) plusz örököltem.

Mitől lángolhatott fel? Nem változott valami az életedben múlt év októberében?

Remélem legalább egy kicsit tudtam segíteni.

2009. okt. 26. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Marly Skin bőrvédő habot ajánlott nekem a bőrgyógyász, és nekem abszolút bevált, a használata mellett nem újult ki az ekcémám.
2011. ápr. 29. 23:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!