Ez a cukorbetegség jele lehet?
Figyelt kérdés
Tegnap az egyik kérdésnél olvastam olyat, hogy valaki azt írta, hogy egész nap iszik szinte, mert akármennyit is iszik, mindig száraz marad a szája. Emiatt sokat jár WC-re is. Na és ö azt írta, hogy ez a cukorbetegség jele, ezért aggódik.
Ez most tényleg igaz? Csak mert nekem is egész nap száraz a szám, folyamatosan iszok... szerintem 5 litert is megiszok vagy mittudomén mennyit.... Sose marad abba a szájszárazság igazán.
Remélem, hogy nem kell aggódnom :/
2012. aug. 23. 12:34
1/13 anonim válasza:
Előfordulhat, de a cukorbetegség másik jele az aceton szagú száj is.
2/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi az az aceton vagy milyen szagának kellene lennie... szerintem egyáltalán nem büdös a szám :)
2012. aug. 23. 12:40
3/13 poiu válasza:
Nem aggódnod kell, hanem megméretni a cukrodat. Egy csepp vérből nem nagy dolog. Lehet más oka is a szomjazásnak, de a cukrot ki kell zárni.
5/13 poiu válasza:
Közben jött a válaszod. Kezdődő cukorbetegségnél nem mindenkinél jelentkezik az acetonos (mondjuk gyümölcsillatú) lehelet. De sokkal gyorsabban megmérik, mint ahogy itt levelezgetünk róla :-)
6/13 A kérdező kommentje:
Szóval akkor vizsgálatra kell menni mindenképp?
2012. aug. 23. 13:52
7/13 anonim válasza:
Én cukorbeteg vagyok,és egyáltalán nem volt aceton szagú leheletem. Sok patikában pár száz forintért megmérik a vércukrodat, vagy háziorvostól kérsz beutalót vérvételre, elmondod a gyanúdat, akkor elküld.
8/13 A kérdező kommentje:
Vércukormérövel is lehet akkor és nem csak vérrel, ha jól értem...
2012. aug. 25. 15:11
9/13 anonim válasza:
Vércukormérőhőz is vér kell, csak oda csak egy csepnyi.
10/13 A kérdező kommentje:
Aha, ezt nem tudtam. Elvileg van nekünk is olyan itthon, csak sose tudtam hogyan müködik. Na majd rákérdezek, hogy nézzük meg :)
Köszi.
2012. aug. 25. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!