Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha 110 fölé...

Mit tehetek, ha 110 fölé emelkedik a pulzusszám?

Figyelt kérdés
71 éves nő vagyok. Szívritmuszavarom van, gyógyszeres kezelés alatt állok. Naponta kétszer mérem a vérnyomásom. Azt tudom, hogy mi a teendőm, ha magas lesz, de a pulzusszámot nem tudom - átmenetileg - mivel tudom csökkenteni.
2012. aug. 22. 18:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Erre is kell, hogy kapj gyógyszert. Én pl Nebiletet szedek. De nekem így is 85-110 között van nyugalmi állapotban a pulzusszámom.
2012. aug. 22. 18:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezt a kardiológussal kellene megbeszélni. Monitorozni kellene (ABPM ha még nem lett volna), hogy milyen gyakori ez a magas pulzusszám naponta. A gyógyszeres kezelésbe kell beiktatni valamelyik pl. bisoprolol készítményt (Concor, Bisoblock, Bisocard, stb.), amennyiben az eddig szedett gyógyszerekkel nem ütközik. De ennek a beállítása mindenképpen szakorvosi feladat.
2012. aug. 22. 19:09
 3/10 poiu ***** válasza:
Fura lesz, de sportolni kellene, mozogni, amit bírsz. Én sokkal fiatalabb vagyok (61), de az idén elkezdtem intenzíven sportolni és lement a vérnyomásom (ágyő gyógyszer) és a pulzusszámom. Nem késő, hidd el.
2012. aug. 22. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok, kedves Poin!

Azért egy dolgot ne felejtsünk el: nem mindnyájan egyforma anyagból vagyunk. Ha a kedves kérdezőnek 71 éves korában már nagyon meszesek - tehát rugalmatlanok - az erei, akkor sajnos az aktív sport nem biztos, hogy javít az állapotán. Valamennyi mozgás biztosan hasznos, de hogy mit és mennyit, érdemes a szakorvosokkal megbeszélni.

2012. aug. 22. 22:13
 5/10 poiu ***** válasza:
Hát, az én szakorovosom is javasolta a mozgást, láttam a szemén, hogy félti az életem, heti 3 x fél óra sétát javasolt. Ez annyi, amitől megnő az étvágy és tovább hízik az ember. Nem mertem nagyon durván belevágni - és az izületek sem a régiek - de fokozatosan növeltem a terhelést és csökkenthettem a gyógyszert (10 mg Bisoblock-kal kezdtem, áttértem 5-re 3 hónap után semmi gyógyszer). Kedves Kérdező, ha túlsúlyos is vagy, akkor van házifeladatod. A gyógyszer csak a tüneteket kezeli, az okokat Neked kell. Menni fog.
2012. aug. 23. 07:27
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mint írtam orvosi ellenőrzés alatt állok, rendszeresen gyógyszert szedek. Azt szerettem volna megtudni, hogy ha VALAMI VÉLETLEN FOLYTÁN (pl. idegesség, szorongás) felszalad a pulzusszámom, van-e valami "praktika" házilag, átmenetileg a csökkentésére. Mint pl. a felszökött magas vérnyomás ellen a vízhajtás.

Minden értékes válaszért hálás vagyok.

2012. aug. 26. 13:33
 7/10 poiu ***** válasza:
Bocs, félreértettem. Gyógyszert nem szedhetsz, mert amit felírtak valószínűleg van olyan, ami hat a pulzusszámra. Béta blockolót szedsz például? Továbbra is javaslom a mozgást, rövid távon segíthet a relaxáció, meditáció. Meg lehet tanulni, érdemes.
2012. aug. 26. 14:55
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves "piou". Ezek az erre vonatkozó gyógyszereim:

SYNCUMAR MITE naponta 1-1,5 váltakozva

XETER (Rosuvastatin 20 mg filmtabletta napi 1 tabletta)

CONCOR 5 mg napi 1 tabletta

CO-PRENESSA 4 MG/1,5 tabletta napi 1

Mivel csak most júniusban kezdődött a ritmuszavarom még nagyon "járatlan" vagyok. A vérnyomásom naponta 2x mérem és minden mutatott paramétere JÓ.

Köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 27. 09:24
 9/10 poiu ***** válasza:
52%
A Concor béta blokkoló.... Túlsúlyos vagy? Ha igen, azt kéne megoldani, és akkor kukába a gyógyszerekkel.
2012. aug. 28. 07:59
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves poiu! Köszönöm a törődésed velem. A környezetem és az orvosom szerint sem vagyok túlsúlyos, csak "nagydarab". 175 cm magas vagyok és 84 kg. Ezelőtt 20 évvel - amikor a férjem meghalt - fogytam 20 kg-t és azt tartom is (odafigyeléssel), de a korom miatt sem ajánlatos a fogyás, mert nagyon megráncosodnék :-)

Köszönöm a kedvességét.

2012. aug. 29. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!