A HbA1c hány százalékban biztos? Mennyire lehet adni az általa meghatározott értékekre?
Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 13:52
11/13 anonim válasza:
Ez így nem igaz teljesen... a folyamat úgy néz ki, hogy a fehérjék glikálódnak ("cukrozódnak"), és a glikált fehérjék egyike a hemoglobin A1C, de ezen kívül glikálódik egy sor másik fehérje is, pl. a HSA.
Ezek az irreverzibilisen módosult fehérjék a sejtfalakba épülve felelősek egy sor diabeteses szövődményért. Az I-es diabetes patomechanizmusa más :)
12/13 A kérdező kommentje:
HbA1c-re engem is küld az orvosom három havonta, de teljes vérképet nem néztünk még azóta. Néztem is egyébként, hogy mindenki ilyen agyon táblázatozott papírral várt a dokinál... Nekem meg volt rajta két sor és kész.
Egyébként én is I.-es típusú vagyok.
2012. aug. 16. 19:55
13/13 anonim válasza:
Tartós 20-as cukroknál 6,1% volt a Hba1C-m. Normális, 5-6-7-es cukrok mellett 7,8%. Érthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!