Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem láttam ájulás előtt?

Pici* kérdése:

Miért nem láttam ájulás előtt?

Figyelt kérdés
Nemrég a fodrásznál elájultam. Már előtte kezdtem érezni, hogy szédülök és dülöngéltem. És egyszer csak hirtelen nem láttam. Akkor még nem ájultam el, de nem láttam, csak ilyen fekete és színes vibráló izéket. Azt mondják kamaszoknál elő fordul az ájulás, de MIÉRT NEM LÁTTAM? És egy percig ott vakoskodtam, aztán vittek el lefektetni, és ott az úton a szoba felé estem össze. Szörnyű volt. :S

2012. aug. 16. 10:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyenkor az agy kikapcsolja az érzékszerveket, hogy jobban összpontosítani tudjon a problémára. Amúgy ájulás előtt senki nem lát-hall
2012. aug. 16. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Leesett a vérnyomásod. Mivel a fejed van a legmagasabban ezért ott érzed meg először a vérkeringés elégtelenségét.

Hogy miért pont a látás beszűkülése, majd teljes elsötétülése az első tünet, nem tudom.

2012. aug. 16. 11:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindenkinél így van, először elsötétül a kép.
2012. aug. 16. 15:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már megijedtem, hogy csak nekem volt ilyen tünet. :)
2012. aug. 16. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!