Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A pajzsmirigyes problémák...

A pajzsmirigyes problémák valóban ennyire befolyásolják a ciklusomat?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron abbahagytam a fogamzásgátló szedését, és azóta összevissza jön meg, van hogy hónapokig kimarad. A nőgyógyász áprilisban felírt nekem Norcolutot, ami meghozta, és közben el kellett mennem vérvételre is. Az eredmény alapján az orvos arra jutott, hogy a pajzsmirigy hormonok rendetlenkednek, ezért azt mondta, előbb oda menjek el, mert lehet hogyha azt rendbe hozzák, akkor a menstruáció is helyre áll. Június végére kaptam időpontot... előtte elmentem nyaki ultrahangra, aminek az eredménye azt mutatta, hogy minden rendben. Pár nappal később a pajzsmirigy ambulancián az orvos a leleteimre nézve azt állapította meg, hogy azok ellentmondanak a régieknek (korábban is volt ezzel problémám, alulműködésre utaló jelek, de nem kaptam gyógyszert, mert annyira kicsi volt az eltérés a normálistól), és most a pajzsmirigy túlműködésének a jelei mutatkoznak. Ezt azzal magyarázta, hogy vagy elcserélték a mintámat, vagy a műszerek rosszak... ezért aznap beutalt laborra, és abban maradtunk, hogy csak akkor kell visszamennem, ha az értékek változatlanok. Az eredmény végül az lett, hogy a pajzsmirigy hormonok rendben vannak, T4, T3 és a TSH is a megadott határértéken belül mozognak, viszont van valami ATG, ami nálam embertelenül magas, a normál körülbelül hétszerese... ettől eléggé beparáztam, és felhívtam a pajzsmirigyeseket, hogy ilyenkor mi van. Azt tanácsolták, hogy inkább menjek vissza. November 21-re tudtak csak időpontot adni..... ez így alapból durva, ráadásul azt se tudom, hogy most akkor a menstruációmmal mit csináljak, mert ezek szerint meg kéne várnom a következő vizsgálatot, dehát ez nem normális állapot, hogy nem jön meg addig:/

Aki kicsit jobban ért a témához, kérem írjon...!

2012. aug. 15. 14:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Az alul- és a túlműködés is okozhat menstruációs gondokat.

Viszont ha azóta rendszertelen, mióta nem szeded a tabit, akkor jó eséllyel a tabletta az oka a dolognak, nem hiszem, hogy csak a pajzsmirigyeddel van gond.

Tabletta szedése előtt normális volt a havid?

2012. aug. 15. 18:24
 2/2 A kérdező kommentje:

Előtte is kicsit rendszertelen volt, de azért minden hónapban megjött , kisebb csúszásokkal.

Amúgy a pajzsmirigy ambulancián is mondta az orvos, hogy szerinte se ez okozza a problémát. Azért valószínűleg visszamegyek jövő héten a nőgyógyászhoz, megkérdezem őt is, csak már elegem van hogy mindenfele küldözgetnek, de az meg nem derül ki, hogy mi is a bajom...

2012. aug. 15. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!