Másodfokú égési sérülésnél mit kell tenni?
Figyelt kérdés
2012. aug. 12. 19:17
1/5 anonim válasza:
Ha az égési sérülés elsőfokú, a folyóvizes hűtés után a bőrt hidratáló krémmel védhetjük a berepedezéstől, a hámlástól és a további kiszáradástól. Ha a seb hólyagos, vagyis másodfokú, akkor indokolt lehet a hólyag megnyitása, és a váladék lebocsátása, de ezt csak steril körülmények között, szakember végezze. Steril gézlap felhelyezése és napi kétszeri cseréje vagy még inkább a korszerű, fájdalmatlan és ritkább kötéscserét biztosító hidrokolloid- vagy filmkötszer gyorsítja a gyógyulás folyamatát. A fájdalmat vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal enyhíthetjük.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem egy olyan honlapról kimásolt válasz érdekel, amit már olvastam, de azért kösz. Saját tapasztaaltra lennék kíváncsi
2012. aug. 12. 19:30
3/5 anonim válasza:
Nem tudom hogy keletkezett a másodfokú égés,de én egyszer úgy jártam,hogy elaludtam a napon és nagyon durván leégtem. Biztos másodfokú égési sérülés lehetett,mert olyan hólyagok voltak rajtam és iszonyatosan fájt és égetett hogy ihaj. Nem kívánom senkinek.
Én a következőket csináltam.
Hűtöttem folyó vízzel az égést. Vizes törölközőt tettem a hátamra. Édesanyám bekente tejföllel és tök jó hideg volt. Körömvirág krém is nagyon hasznos. Patikában napozás utáni leégésre a panthenol spray-t ajánlották és eszméletlenül jól használt.
Hajvasalóval is égettem már meg nagyon csúnyán az ujjamat akkor pedig bepanthen plusz kenőcsöt kentem rá és attól is pár nap alatt jobb lett.
4/5 A kérdező kommentje:
Van egy szuper kenőcsünk amit 1980 óta használunk és eddig bevált..csak a krem kulfoldi es mar nem gyartjak. Szerintetek mennyi ido mulva mulnak el a holyagok? (megmarkoltam a forró palacsintasütőt)
2012. aug. 13. 07:57
5/5 anonim válasza:
Nekem a hajvasalós nagyon csúnya volt. Kentem és 2 héten belül nagyon szépen begyógyult. Kipukkadt a hólyag is magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!