Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Amíg élek lehetek szerv donor?

Amíg élek lehetek szerv donor?

Figyelt kérdés
Szeretném valamimet odaadni(legegyszerűbb a vér lenne, de nem vagyok 50 kg és nehezen hízok). Gondoltam akkor odaadnám a májam egy részét, esetleg csontvelőt, vagy petesejtet. Vagy erről a háziorvossal kéne konzultálnom?
2012. aug. 11. 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Donor az ember csak egy bizonyos korig lehet. Egy idős ember szerveire már nincs szükség. Először a családodban nézz körül, tudnál-e és kin segíteni az adakozással. A szervegyezőségre is sokkal több így az esély, mint teljesen idegen ember esetében. Minden esetre nemes dolog amire készülsz. Nem tudom, a háziorvos mennyire vonható bele ebbe az ügybe. Talán inkább a Kórházszövetséghez kellene fordulni. Ott fut össze minden igény.
2012. aug. 11. 12:51
 2/2 A kérdező kommentje:
a családban mindenki egészséges, igaz van egy unokatestvérem, ő veseelégtelenségben szenved több évtizede, de ő már kapott veséket, de kilökődtek, így maradt neki a dialízis.
2012. aug. 11. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!