Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szívrohamot gyerekek is...

Szívrohamot gyerekek is kaphatnak?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 00:52
 1/6 A kérdező kommentje:
komolyan kérdeztem
2012. aug. 7. 00:57
 2/6 anonim válasza:

Nem jellemző , tudod az embereknek amúgy is kell egy 40-50 év ,hogy a sok gyorskaja , koleszterin, sok cigi , állandó stressz és mozgáshiánnyal kitartóan elérjék a szívrohamra hajlandóságot.

De persze van ilyen csak ritka. És nem vagyok kardiológus de gondolom bizonyos betegségek okozhatnak ilyet és sajnos vannak szívbeteg gyerekek szóval náluk biztos lehet.

Egyébként nem valószínű.

2012. aug. 7. 01:08
 3/6 anonim ***** válasza:
előfordulhat, hogy én még ma éjjel szívrohamot kapok aztán két héttel később már a pondró rág:D:D
2012. aug. 7. 01:15
 4/6 gromo ***** válasza:

Sajnos igen. Szerencsére ritka.

A normális egészséges gyermekeknél valóban nem fordul elő, mivel a szívroham ( myocardialis infarctus) alapja a szív koszorúereienk atherosclerosisa (érelmeszesedés köznapi néven, bár a Ca lerakódás csak késői stádiumban fordul elő)és ennek kialakulásához több évtized kell, tüneteket ( mint ami a szíroham is) általában csak 40 éves kor után okoz gyakrabban.

Léteznek viszont olyan veleszületett enzimdefektusok, aminek következtében az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó vérzsírok ( ilyen pl a cholesterin is) szintje a vérben ill. a szervezetben születéstől fogva jelentősen megnövekszik. Ebben az esetben az érelmeszesedés már gyerekkorban megjelenik, és sajnos okozhat infarktust is.

2012. aug. 7. 06:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos ezt nem lehet teljesen kizárni.
2012. aug. 7. 09:02
 6/6 A kérdező kommentje:
teljesen egészséges a szívem és a koleszterinem is szerencsére
2012. aug. 7. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!