Miért nem kap mindenki műlábat akinek a lábát amputálták?
a városban van egy nő akinek mindkét lábát amputálták és mégis műlábakkal megy mindenhova míg egy férfinek csak az egyiket és nem tőből és mégis tolatja magát tolókocsin.
Miért? Van aki nem tud megtanulni a művel menni? vagy olcsóbb a tolókocsi?
komolyan érdekel!!!
Amputált ismerősöm testvérétől hallottam, hogy a bátyjának nagyon komoly egyensúlyi problémát okoz, hogy az egyik lábát amputálták. Egyszerűen képtelen függőleges helyzetben megtartani magát. És ez a probléma akkor is fennállt, amikor műlábbal próbálták tanítani járni. Feltételezem, hogy a műtét és a múláb elkészítése között - a hosszadalmas gyógyulási folyamat miatt - annyi idő telik el, hogy a beteg már képtelenné válik arra, hogy megszokja/megtanulja az új egyensúlyi helyzetet. És ebben valószínűleg nagy szerepük van az ilyen műtéttel együtt járó lelki problémáknak is.
Hangsúlyozni szeretném, hogy amit leírtam, közvetett és csak egy betegről szóló információn alapszik, de én elfogadhatónak találom.
szóval akkor ezt jelenti a rehabilitációra való alkalmatlanság?
és ha mondjuk egy mankóra támaszkodna?
Sok oka lehet.
1. Még nem telt el elég idő
2. Feltöri a csonkját
3. Nem megfelelő a csonk - nem csak a hossza lehet gond
4. Nem szereti, kényelmetlen
5. Feleslegesnek tartja
És lehet, hogy egyébként hord, csak épp aznap nem!
Nekem is vannak mankós napjaim...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!