WC után elölről hátrafelé törölni mit jelent: a húgycsőnyílástól a végbélnyílásig, vagy ez csak a végbélnyílásra vonatkozik?
Én mindig a hüvelytől a húgycsőnyílás felé törlöm először (a pisit), tehát középtől elölre, majd a székletet a végbélnyílásnál hátrafelé (tehát nem a hüvely felé).
Szerintem nem fertőzésveszélyes ahogy én csinálom, de mindenhol azt látom hogy elölről hátrafelé kell törölni, de nem is tudmám az egészet úgy...
Húgycsőtől a végbél felé.
Azért fertőzésveszélyes a fordítottja, mert a székletmaradvány bekerülhet a hüvelybe és a húgycsőbe.
5 éves koromban, nagycsoportban tanította az óvónéni. :)
Ne aggódj, jól csinálod, én is így törlöm, semmi baj nem lesz. Ha a hüvelyedtől kezdve húzod előre (normális higiéné mellett), a húgycsövet nem fogod megfertőzni. A fenekedet meg hátrafelé, tehát a baktériumokat nem viszed se a húgycső, se a hüvely közelébe.
Szerintem ha eddig nem tapasztaltál semmi kórosat, pl. hogy gyakran felfázol, vagy gyakran van hüvelyi fertőzésed, akkor maradj ennél a jól bevált módszernél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!