Mandula műtét? Tényleg jó ötlet lenne?
Sziasztok!
"Sokszor" van mandulagyulladásom.. évente legalább 2x, és eddig nem is volt vele semmi komoly probléma: megduzzadt, fájó mandulák, láz 1-2 éjszakán s annyi..
De most egészen más :S nem csak éjszaka volt lázam, hanem nappal is, estére pedig majdnem 40°-ra ment fel :S 3x voltunk ügyeleten, s 2x megszúrtak.. enyhe hányingerem is volt és sokszor fájt a fejem..
Az ügyeleten javasolták, hogy vetessük ki a manduláimat.. nemtudom, hogy ez jó lenne e a későbbiekben, mert én úgy tudom, hogy az a gyulladás, amit a mandula felfog, az megy lefelé.. (tehát pl.: tudőgyuszi)
Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Hogy döntsek? Rávegyem magam a műtétre?
A válaszokat nagyon köszönöm :)
Rosszul tudod. A mandula nem fog fel semmilyen gyulladást. De ha állandóan begyullad,az ráhúzódhat az izületeidre,és még egyéb szervedre is.
Okosabb,ha kiveteted.
Nekem kivették vagy 7-8 éve, és nem hiányzik, úgy értem nem volt lentebbi betegségem.
Esetemben azért lett kivéve, mert idült mandulagyulladásom volt, ilyen büdi fehér trutyik voltak benne, utáltam...
Azóta nincs..
És a megfázásaim sem vészesek. Mondjuk vigyázok is.
Ami a hátrány, hogy berekedve se voltam azóta, pedig azt úgy szerettem... :)
Igen.. hallottam már, hogy izületekre, vesére rámehet :/
Ha visszajönne a háziorvosom szabiról, majd megbeszélem vele.. meg persze a szüleimmel is.. egyébként másfél hónap múlva leszek 18... nem lesz az egy kicsit veszélyes? vagy ilyenkor még nem vészes annyira?
fül-orr-gégészhez kellene menned, ő tudja rendesen megvizsgálni, hogy van-e góc a mandulán, indokolt-e a kivétele. Nekem is szokott mandulagyulladásom lenni,de a fül-orr-gégész azt mondta, hogy ettől eltekintve jók és nem kell hozzájuk nyúlni.
Ha kiveszik, akkor meg kiveszik. Az biztos, hogy minél idősebb valaki annál fájdalmasabb a gyógyulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!