Otthoni szinten edzem magam és majdnem napiszinten megiszom egy pohár tejet két tojás fehérjével összekeverve a tojásfehérje ártalmas lehet?
Szilárd kaja mellett tápkieg esetében erre kell figyelni:
Egy fehérje minőségét a biológiai értékével lehet besorolni. Ez azt jelenti, hogy mennyi és milyen arányban van benne esszenciális aminosav. Tény, hogy tápkiegek esetében a tejsavó peptidek (izolátum, hidrolizátum) BV értéke a legmagasabb, akár 159!!! A tojásalbumin BV 91-es. De például a növényi szója BV-je csak 74!!!!
Testépítő viszonylaban hatványozottan fontos a BV érték, a felszívódó fehérje mennyisége. A kevert fehérjék is jó választás. De nem az olyan kevertekét, amik 80-90% szóját tartalmaznak. Whey - tojás - milk - arányok legyenek igen magasak egy kevert fehérjében, és ne a szója.
A másik szempont a dizájner protein választás esetében a protein mennyi %-ban található! Sajnos egyre több esetben olvasható 60% körüli, sőt ez alatti protein is. Ez esetben sajnos szénhidrátot vásárolunk igen magas áron.
Végül pedig köztudott, hogy a minőségi protein ismérve a BCAA tartalma. Ezen belül az L-Leucin tartalma!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!