Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, ha agyrázk...

Honnan lehet tudni, ha agyrázkódásom van? Erős szorító és nyomó fejfájás az lehet az?

Figyelt kérdés
Tegnap egy nagyot estem a fenekemre, de nem emlékszem, hogy a fejem beütöttem-e vagy sem.
2009. júl. 13. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Kétszer volt agyrázkódásom, tapasztalatból írom:

az erős fejfájást szédülés, hányinger, rosszullét kíséri. Szabályosan kóvályog az ember. És rögtön utána! Tegnap nem éreztél ilyesmit? Ha ez nincs, nem valószínű, hogy agyrázkódásod van. Azért menj orvoshoz, ha nem enyhül a fejfájásod.

2009. júl. 13. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy az előttem szóló írta. agyrázkódás után erős fejfjása van az embernek, és ez álmossággal, szédüléssel, kótyagossággal jár. nekem is 2x volt, és mindkettő után napokig fájt a fejem, főleg a második után, akkor még enyhe memóriazavaraim is voltak pár hétig. egyébként az a fura, hogy nemcsak akkor kaphatsz agyrázkódást, ha a fejedet vered be. akkor is berázódhat az agyad, ha pl a fenekedre vagy a tapladra zuhansz egy nagyot, mert ilyenkor a gerincoszlopodon keresztül rezonálhat be a fejed.
2009. júl. 14. 12:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor ez kétségtelenül az, mert minden passzol.

Mit lehet vele csinálni???

2009. júl. 14. 16:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Orvoshoz azért kellene elmenni, hogy kizárják a súlyosabb következményeket. Bár az elsőmnél nem vittek sehova (pedig 6 éves voltam!), a másodiknál azért már készült egy röntgen, és neurológus is megvizsgált.

Pihenni kell, ha lehet sötét, félhomályos szobában. Ha nagyon fáj a fejed, vegyél be fájdalomcsillapítót. Lassan el fog múlni.

2009. júl. 14. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!