Mitől lehet hasmenésem?
Nekem is a héten volt, szerencsére gyors lefolyású, de még érzem egy kicsit a hatását. Anyum teát itatott velem, meg banánt ettem mert az állítólag megköti a székletet, illetve a széntabletta is jó. Igyál sokszor kevés vizet, és lehetőleg ne tényleg ne egyél összevissza, főleg olajos, savas ételeket, tejterméket. Egy két csésze kávé segíthet a beleidet átmozgatni, és hamarabb megszabadulni a benned lévő cucctól ami kiváltotta ezt. Ha van hozzá erőd, akkor izzasszad magad, hogy kijöjjenek a mérgek. Lehet ez nem közvetlen tényező a hasmenésnél, viszont biztos hogy segít enyhíteni a tüneteket. Lehetőleg tusolj, és ne ülj a kádba. Ha éhes vagy de minden kijön belőled, akkor egyél sima zsemlét, kiflit, kekszet, de ne vidd túlzásba, ne edd tele magad. Gyógyszert én nem szedek már 7 éve lassan, nagyon max akkor, ha tényleg úgy érzem hogy a halálomon vagyok, és nem bírom ki valami lázcsillapító vagy hányinger elleni gyógyszer nélkül, de ilyen is csak egyszer volt a 7 év alatt, szóval személyesen én azt mondom próbáld természetesen rendezni a dolgot, és csak akkor szedj be gyógyszert, ha nem javul az állapotod egy két napon belül a fentebb leírt módszeremmel, vagy ha két három napnál tovább nem tudsz enni rendesen, mert egyből kijön belőled. De a folyadékot mindenképp pótold, mert, ilyen melegbe főleg, nagy a kiszáradás veszélye! napi 2 liter az ajánlott folyadékbevitel naponta, ennél próbálj meg többet inni, de csak vizet, teát, és mondom hashajtónak egy egy csésze kávét. Remélem sikeres lesz a gyógyulás a természetes módon!
Üdv, 22/F
Ha jól értelmezem a kérdést, te éppen hogy azt szeretnéd hogy kicsit meginduljanak a dolgok. Ugye?
Szerintem ne szedj hashajtót. Például a tamarin lekvár hashajtó hatású, de mégis természetes. Gyógynövényboltban keresd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!