Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezik, hogy terhesség...

Létezik, hogy terhesség alatt/után új anyajegyek jelenjenek meg a bőrön, illetve a már meglévők sötétednek-változnak?

Figyelt kérdés

Több mint 3 hónapja szültem, mostanság vettem észre hogy néhány anyajegyem sötétedett, vagy mintha nagyobb lenne, meg olyan is van, amiben nem vagyok biztos hogy eddig megvolt-e.

Napozni 2 éve napoztam utoljára.

2009. júl. 12. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Bőrgyógyász. Az anyajegyelváltozás nem móka. Legrosszabb esetben bőrrákot jelenthet. Ha időben észreveszik és kezelik, akkor semmi bajod nem lesz. Ha későn, akkor az apuka nézhet új anyuka után, szóval nem is értem minek húzod az időt. Ugrás.
2009. júl. 12. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:
nekem van terhességről szóló kismamás könyvem, és abban írnak róla, hogy a terhesség alatt az anyajegyek sötétednek, meg újak is keletkezhetnek! Szóval ne aggódj, szerintem nincsen rákod, de azért ha akarod, nézesd meg!!
2009. júl. 12. 17:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Természetesen meg akarom majd nézetni, csak egy 3 hónapos babával nem olyan könnyű még ide-oda menni, főleg várni az orvosnál.

2. válaszolónak köszönöm!!!

2009. júl. 12. 20:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is sötétebbek lettek az anyajegyeim és lett egy csomó szemölcsöm is. Megnézettem orvossal, legyintett. Viszont ha nem muszáj a babáddal ne menj olyan orvoshoz, ahol mindenféle nyavaját el lehet kapni. A párod csak vigyáz rá addig. Nem sértés, de miért nem köszönöd meg az első válaszadónak amit írt? Biztosan nem rossz szándék vezérli és aki ide kérdést ír, azt is el kell fogadni, ha valaki normálisan őszinte.
2009. júl. 27. 14:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ellentétben a tévhittel anyajegyek folyamatosan keletkeznek a testen nem csak születés előtt. A sötétedés és a méretváltozás kismértékben pedig lehet a terhességgel járó hormonváltozás következménye, de a biztonság kedvéért menj el egy bőrgyógyászhoz velük. Pikk-pakk megvizsgálja őket és ha nem lát bajt készen is vagy vele. De addig meg nyugi.

2009. júl. 27. 16:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

3. válaszolónak: picit sértőnek éreztem a módot ahogy az 1. válaszoló írt. Tudom hogy nem rossz szándékkal volt, csak akkor hirtelen egy csöppet megbántódtam a stíluson. Persze igaza van neki is, úgyhogy így utólag neki is köszönöm.

2009. júl. 28. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!