Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mandula műtétem lesz! Kell-e...

Mandula műtétem lesz! Kell-e tartanom tőle?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam az orvosnál és ki kell szedetni a mandulámat!Ez kockázatos dolog?Tudtok olyan oldalakat amikben le van írva ez a dolog?Az altatást vagy az érzéstelenítést válasszam?
2009. júl. 10. 19:27
 1/5 A kérdező kommentje:
És utána fogok valami változást észlelni?
2009. júl. 10. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:

elvileg rutinműtét, nemkell tőle tartani.

bár aztis mondják h teljesen felesleges és sokszor többet árt.

műtét után bevérezhet mondjuk az nemtúl kellemes.

2009. júl. 10. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Apunak kb egy éve volt mandula műtéte szívműtét miatt! Hát sajnos nagyon fáj, ő az érzéstelenítést válaszotta, mert ez sokkal jobb akármennyire is fáj! :) De ne keseredj el, Utána még fáj egy darabig, de később már nem is emlékszel az egészre!! Apu azt modnta hogyha az altatást választotta volna akkor, az macerásabb lett volna a műtét után! Egyszóval én nem az alatást választanám! Azért sok sikert!
2009. júl. 10. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy, azt mondják minél több, annál rosszabb. Ezt csak azért írom, mert ezt mondják, de ne ijedj meg. A hugomnak kb. 17 évesen vették ki és végig mosolyogta az egészet, mert mindig mondtam neki, hogy amit beveszel magadba az úgy lesz és gondolj arra, hogy nem fog fájni és minden oké lesz. Neked is ezt javaslom. Tényleg sok múlik a hozzáálláson.

Mindenképp érzéstelenítést válassz és ne altatást, mert sokkal hamarabb meg fogsz gyógyulni és míg az altatás után felkelsz és egyből fáj, addig a az érzéstelenítés még kitart egy pár órát. Az altatás után gyakori a hányás is, gondolhatod a friss seb mellett milyen jó érzés lehet...

Remélem minden rendben lesz és hamar meggyógyulsz majd!

2009. júl. 10. 21:13
 5/5 anonim válasza:

Hát ez kortól is függ...Viszonylag nagyobb a veszélye a felnőtteknek de gyerekkorban még nem annyira. Ez rutin műtét, nekem is volt. De csak orrmandula...Egy két napig furcsa érzés volt, nem fájdalom, hanem csak kaparó érzés...! Tudom, tartasz tőle,,,így hát nem is mondom, hogy "ne félj!" mert ez most itt nem segít. Légy magabiztos és a műtét utáni életedre gondolj! Próbáld meg magaddal megbeszélni, hogy ez a te érdeked, így nem kell tartanod! Kösd le magad, elég lesz a kórházban izgulni...De előtte úgyis kapsz nyugtatót, amitől úgy érzed, mintha nem is te lennél...Amikor engem műtöttek, folyamatosan csak sírtam, haza akartam menni...A műtét előtt adtak nyugtatót, és amikor toltak a műtőbe..szinte szívesen mentem! Tök jól éreztem magam..fel sem fogtam...aztán az arcomra nyomták az altató maszkot, és egyből el is aludtam...Fél, háromnegyed óra után kész voltam,,,de jóval később ébredtem fel a kórteremben..Még csodálkoztam is, hogy ilyen hamar kész vagyok! És tessék,,,még élek, és neked írom a vigasztaló választ!

szóval,,nincs mitől tartanod!!!Sok szerencsét!

:)

2009. júl. 11. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!