Megcsípte a darázs. Milyen házi praktikákat ismertek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Anyukámat megcsípte egy darázs ma délután (biztos hogy darázs volt,mert azt mondta sokkal jobban fájt mint egy még csípés).Rakott rá ecetes borogatást,és ivott kalciumot.De azóta jobban feldagadt a keze (pontosabban a kézfeje).Azt mondja rettenetesen fáj,és olyan érzése van,mintha a csontja fájna. Nem szédül,különösebben nem is érzi rosszul magát.
Mit tehetünk még? Ezzel szükséges azonnal orvoshoz fordulni?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
2012. júl. 5. 21:07
1/4 A kérdező kommentje:
*méh csípés
2012. júl. 5. 21:10
2/4 anonim válasza:
ha megcsíp egy darázs, rögtön ki kell szívni a mérget amitől feldagad....nekünk akár mikor megcsípett mindig kiszívtuk és soha nem dagadt fel,csak viszketett utána de az elviselhető,sőt nekem tetszik ha tudom valahol kaparni :D
3/4 A kérdező kommentje:
De most már utólag nem tudjuk kiszívni gondolom..
2012. júl. 5. 21:23
4/4 anonim válasza:
Utólag nem tehettek semmit. Egyébként nekem orvos mondta, hogy akit ritkán csíp meg darázs vagy méh, annak sokkal jobban szokott fájni, mivel a szervezet is egy védekezési mechanizmust fejleszt ki azoknál, akik gyakran találkoznak a méreggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!