Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Megvágtam magam a...

Mit tegyek? Megvágtam magam a bal oldalamon és szétnyílt a bőröm is. Szerencsére nem olyan mély és annyira nem is vérzik. Kb.2-3 cm-es a seb.

Figyelt kérdés

Gézre öntöttem Betadin-t, ráraktam a sebre és leragasztottam és azóta (nincs egy órája) úgy helyezkedem, hogy ne feszüljön, illetve sétálás közben próbálom összetartani.

Reggelig várnék mindenképpen, majd kicserélném a kötést.

Ha látom, hogy nem javult semmit, ne adj isten romlott, akkor felkeresném a sürgősségit.

2012. jún. 23. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem elég, ha csak a sebfelületet és a környező bőrrészt áttörlöd betadinos bucival (a sebtől kifelé húzva), felesleges ott áztatni. A sebbe nem tudom szabad-e, hogy ilyen anyag, mint a betadin közvetlenül belejusson. A lényeg, hogy steril gézlapot rakj rá és azt ragaszd le. Ha hozzányúlsz a sebhez, használj kézfertőtlenítőt előtte.
2012. jún. 24. 00:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, majd akkor reggel így cselekszem!
2012. jún. 24. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!